Cati dintre voi, barbatii, v-ati insurat cu o fata de care v-ati indragostit asa... la prima vedere?
Cred ca argumentul asta cu "la prima intalnire aspectul fizic conteaza" este o scuza, o scuza pentru a spune ca defapt acesta este foarte important pentru multi.
Adevarul este ca dragostea adevarata (nu pasiunea, atractia fizica, ci dragostea, indragosteala de o persoana fara de care simti ca nu mai poti sa existi) presupune o relatie. Astfel, eu stiu multi prieteni care au casatorii reusite dar care si-au cunoscut sotii/sotiile intr-o imprejurare care i-a determinat sa aiba o relatie cu aceta/aceasta: o relatie de colegialitate de exemplu (colegi de facultate, de servici, de... sport) care a evoluat in prietenie (datorita intereselor si caracteristicilor comune ale celor doi) si apoi in dragoste (cand si-au dat seama ca defapt sunt suflete pereche, ca se completeaza unul pe altul si ca nu isi pot da seama cum au trait unul fara altul pana atunci). Eu cred ca asta este evolutia normala.
Ca un crestin sa isi gaseasca sotul/sotia intr-un club (discoteca, bar, etc.) in care a iesit intr-o seara cu prietenii mi se pare putin probabil. Un om (ne-crestin) isi poate gasi acolo "o partida", o aventura dar .... nu un partener de viata. Avand in vedere insa ca un crestin nu cauta astfel de "aventuri", nu cauta parteneri de o noapte ...
|