![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Un bun creștin este dator să deosebească lucrurile, să discearnă informația care ajunge la el. Este cel mai greu lucru de realizat; cea mai înală virtute este dreapta judecată sau darul deosebirii duhurilor, pe care puțini au dobîndit-o. Vorba Sfîntului Paisie de la Sihla: să nu crezi tot ce auzi. Eu pun la îndoială o parte din ceea ce ne învață știința zilelor noastre. Am învățat să fac asta deoarece sursele principalelor descoperiri științifice au devenit cel puțin dubioase de vreo 50 de ani încoace. Da, există studii și cercetări serioase care pot fi consultate de cei care au o bază minimă pentru a le putea înțelege, dar ceea ce ni se face public prin intermediul mass-media a devenit pentru mine un fel de batjocură la adresa oamenilor de rînd. Repet, nu de multă vreme se întîmplă acest fenomen. Apropo de Biblie, dacă Domnul îi poruncește clar și răspicat Soarelui să se oprească deasupra Ghideomului pentru ca să-Și ajute prietenii în luptă, atunci eu așa înțeleg, că Soarele s-a oprit, nu că Pămîntul nu s-a mai învîrtit în jurul propriei axe și în jurul Soarelui. De unde se înțlege că există două posibile explicații pentru a rămîne în conformitate cu Scriptura: - ori Pămîntul e rotund și Soarele se învîrte în jurul lui - ori Pămîntul e plat și Soarele (mic) se rotește deasupra lui Versiunea PS cu Pămîntul mic în mișcare în jurul Soarelui uriaș cade.
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Imparatia Cerurilor este Raiul? Care este Pamantul celor blanzi? | Florin-Ionut | Din Noul Testament | 279 | 11.07.2014 17:23:24 |
Curcubeu sferic la mormant la Pr. Arsenie Boca | au_relian | Pelerinaje la locuri Sfinte | 26 | 30.12.2011 21:17:05 |
Rugaciune pentru bolnavul care nu poate dormi | bettykalazar | Intrebari utilizatori | 3 | 25.06.2011 10:42:05 |
Pentru cei sau cele care poate sunt pe aici si vor | alecsandru | Stiri, actualitati, anunturi | 2 | 09.04.2009 10:36:14 |
Cum pot demonstra altora existenta lui Dumnezeu ? | question | Generalitati | 27 | 09.08.2008 17:24:43 |
|