Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 02.01.2012, 15:03:58
mihai07
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de grasu77 Vezi mesajul
Eu nu ma contrazc. Dar Biblia spune ca "mortii nu stiu nimic".(Ecl. 9:5). Iar in pilda bogatului nemilostiv vedem ca bogatul si saracul Lazar aveau trup si erau constienti si activi. Iar Biblia nu se contrazice.

Ajuta-ma sa ies din aceasta stare de confuzie. Nu am inteles in ce stare erau saracul Lazar si bogatul. Erau "suflete nemuritoare"? Atunci de ce aveau trup si suferinte trupesti? Reciteste Luca 16:19-31. Interesant este ca nu se foloseste deloc cuvantul "suflet". Si totusi, unii iau aceasta parabola pentru a argumenta teoria "sufletului nemuritor". Cam multa confuzie in capul meu.
Cam multa confuzie in capul tau din reavointa
Mai citeste o data:
19. Era un om bogat care se îmbrăca în porfiră și în vison, veselindu-se în toate zilele în chip strălucit. 20. Iar un sărac, anume Lazăr, zăcea înaintea porții lui, plin de bube, 21. Poftind să se sature din cele ce cădeau de la masa bogatului; dar și câinii venind, lingeau bubele lui. 22. Și a murit săracul și a fost dus de către îngeri în sânul lui Avraam. A murit și bogatul și a fost înmormântat. 23. Și în iad, ridicându-și ochii, fiind în chinuri, el a văzut de departe pe Avraam și pe Lazăr în sânul lui. 24. Și el, strigând, a zis: Părinte Avraame, fie-ți milă de mine și trimite pe Lazăr să-și ude vârful degetului în apă și să-mi răcorească limba, căci mă chinuiesc în această văpaie. 25. Dar Avraam a zis: Fiule, adu-ți aminte că ai primit cele bune ale tale în viața ta, și Lazăr, asemenea, pe cele rele; iar acum aici el se mângâie, iar tu te chinuiești. 26. Și peste toate acestea, între noi și voi s-a întărit prăpastie mare, ca cei care voiesc să treacă de aici la voi să nu poată, nici cei de acolo să treacă la noi

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre moarte si pomenirea mortilor AnnaEnache Intrebari utilizatori 42 13.06.2012 09:43:28
SA VORBIM DESPRE URA,PEDEAPSA SI MOARTE. bitza Generalitati 28 20.03.2011 02:05:27
Despre viata de dupa moarte georgian_osa Din Noul Testament 30 14.03.2010 18:49:29
Marturii despre moarte Iustin44 Generalitati 14 31.03.2009 23:59:56
despre randuielile de la moarte cuiva si parastase mara2008 Generalitati 1 20.05.2008 15:07:31