Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 03.01.2012, 20:51:59
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
Care afirmatii ? Unul spune ca sufletul pacatosului se dizolva dupa moarte.Si ca sufletul dreptului va trai cu ajutorul duhului sfant.Nu sant de acord cu asta.
Celalalt spune ca va fi o inviere a trupului .Sant perfect de acord cu asta.
Dar nici unul nu vad ca vorbeste despre suflet ca trup + suflare de viata.
Nu te face că nu înțelegi... Te-ai grăbit cu comentariile să nu pari surprins ca la dentist, acum degeaba te scuzi... Aștep cele două citate... sau mai bine las-o baltă că nu o să le găsești precum textul biblic cu "nemurirea sufletului"! Mai ții minte?
Vechi 03.01.2012, 20:52:57
grasu77 grasu77 is offline
Banned

Data înregistrării: 07.06.2011
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lucian008 Vezi mesajul
Daca nu va suparati sa raspundeti si la acesata intrebare.
Ba ma supar. Eu am pus o intrebare clara la care dvs. imi raspundeti cu o intrebare ciudata (conditionata de iesirea in afara parabolei). Astept, in continuare raspunsul dvs. la intrebarea mea:

http://www.crestinortodox.ro/forum/s...&postcount=813

Daca veti raspunde, veti avea (in mod indirect) raspuns la intrebarea dvs. (dar, in contextul parabolei - pentru ca asta este).
Vechi 03.01.2012, 20:56:27
grasu77 grasu77 is offline
Banned

Data înregistrării: 07.06.2011
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
Poate cartil tale te invata asta .Cuvantul lui Dumnezeu ne invata ca pentru Dumnezeu morti sau vii toti santem vii.
Daca mortii sunt vii, care mai este rostul fagaduintelor Domnului Iisus Hristos ca se va intoarce si va invia pe cei morti in credinta, pentru a mosteni viata vesnica?
Vechi 03.01.2012, 21:03:49
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Nu te face că nu înțelegi... Te-ai grăbit cu comentariile să nu pari surprins ca la dentist, acum degeaba te scuzi... Aștep cele două citate... sau mai bine las-o baltă că nu o să le găsești precum textul biblic cu "nemurirea sufletului"! Mai ții minte?
Nu ti-am spus ca nu pot sa te conving daca nu te faci ca nu intelegi ? Daca undeva scrie X a batut un cui cu acelasi in acelasi perete in care odinioara Y a batut un cui si tu intelegi ca Y a batut amandoua cuiele ce rost are sa discutam ?

Si nu ma scuz ca nu am de ce .Opiniile oamenilor despre Suflet,Rai,Iad ,Dumnezeu sant opiniile oamenilor.Ceea ce afirma cineva nu e lege doar pentru ca e ortodox.Oamenii sant liberi sa filozofeze cum la fel facem si noi dupa priceperea fiecaruia.Cand o invatatura e acceptata si devine dogma atunci e altceva.In rest e liber fiecare sa creada ce vrea.
Vechi 03.01.2012, 21:06:18
Banned

Implicit

Citat:
Nu ti-am spus ca nu pot sa te conving daca nu te faci ca nu intelegi ? Daca undeva scrie X a batut un cui cu acelasi in acelasi perete in care odinioara Y a batut un cui si tu intelegi ca Y a batut amandoua cuiele ce rost are sa discutam ?

Si nu ma scuz ca nu am de ce .Opiniile oamenilor despre Suflet,Rai,Iad ,Dumnezeu sant opiniile oamenilor.Ceea ce afirma cineva nu e lege doar pentru ca e ortodox.Oamenii sant liberi sa filozofeze cum la fel facem si noi dupa priceperea fiecaruia.Cand o invatatura e acceptata si devine dogma atunci e altceva.In rest e liber fiecare sa creada ce vrea.
Vorba multă sărăcia omului... Treci la fapte!
Vechi 03.01.2012, 21:07:56
Lucian008's Avatar
Lucian008 Lucian008 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.12.2011
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de grasu77 Vezi mesajul
Ba ma supar. Eu am pus o intrebare clara la care dvs. imi raspundeti cu o intrebare ciudata (conditionata de iesirea in afara parabolei). Astept, in continuare raspunsul dvs. la intrebarea mea:

http://www.crestinortodox.ro/forum/s...&postcount=813

Daca veti raspunde, veti avea (in mod indirect) raspuns la intrebarea dvs. (dar, in contextul parabolei - pentru ca asta este).
Citat:
Poate vrei sa spui ca nu zice absolut nimic de suflete. Citeste si reciteste parabola (valabil si pentru Mihaita). Cat despre trupuri... se vorbeste despre parti trupesti (degete, limba) si suferinte trupesti (arsuri). Asta nu am priceput eu. Cum de aveau, Lazar si bogatul, parti trupesti si suferinte trupesti, de vreme ce (conform teoriei voastre) erau sub forma de fantome (scuze, dar nu pot nu-mi permite Scriptura sa numesc "suflet" nascocirea voastra)?
Ok. Mi se pare normal sa raspund la o intrebare care a fost adresata anterior intrebarii mele, desi nu mi-era adresata mei. Dar daca nu veti raspunde va fi pentru ca nu veti avea argumente. Totusi si daca raspundeti faceti-o la obiect nu cu analogii si alte prostii.
Starea celor doi este cea de dupa judecata particula si se refera doar la sufletele lor. Totusi fiind o parabola partile trupesti nu trebuie intelese literal: nici mainile, nici limba si nici gura. Iar ca argument poate fi folosit "sanul lui Avraam" care simbolizeaza doar mantuirea celor din neamul recunoscut al lui Avraam. Chinul bogatului si setea are o prezentare plastica pentru a fi accesibila tuturor. Tocmai de aceea se folosea Mantuitorul de pilde ca sa toti sa poata intelege mesajul chiar daca nu erau foarte familiarizati cu forma teologica, elevata a invataturilor legii.
Vechi 03.01.2012, 21:17:07
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Implicit

Citat:
Daca mortii sunt vii, care mai este rostul fagaduintelor Domnului Iisus Hristos ca se va intoarce si va invia pe cei morti in credinta, pentru a mosteni viata vesnica?
Pai vor avea nevoie de un trup nu ? Daca vor locui pe noul pamant nu crezi ca vor avea nevoie de un trup ?
De fapt si voi credeti acelasi lucru dar voi nu va puteti inchipui sufletul traind fara trup,de parca daca dreptii vor trai mia sau miile de ani in cer ei au nevoie de un trup.Pentru noi acel lucru deja se petrece inca de la invierea Mantuitorului.
Vechi 03.01.2012, 21:36:16
Banned

Implicit

Citat:
Pai vor avea nevoie de un trup nu ? Daca vor locui pe noul pamant nu crezi ca vor avea nevoie de un trup ?
De fapt si voi credeti acelasi lucru dar voi nu va puteti inchipui sufletul traind fara trup,de parca daca dreptii vor trai mia sau miile de ani in cer ei au nevoie de un trup.Pentru noi acel lucru deja se petrece inca de la invierea Mantuitorului.
Prietene, noi ne încredem în făgăduințele Mântuitorului că va veni și ne va lua la El, schimbând cu acea ocazie și trupurile noastre (Ioan 14,3; 1 Tes.4,13-18).

Aveți și voi o "făgăduință" referitoare la iluzoria nemurire a sufletului căpătată înainte de revenirea Domnului și înainte de învierea morților... Până găsiți textul, rămâne aceeași făgăduință veche, făcută de diavol pentru cei neascultători de Cuvânt:

"... Nu, nu veți muri!" (Facerea 3,4)
Vechi 03.01.2012, 21:40:39
mihai07
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul

Aveți și voi o "făgăduință" referitoare la iluzoria nemurire a sufletului căpătată înainte de revenirea Domnului și înainte de învierea morților... Până găsiți textul, rămâne aceeași făgăduință veche, făcută de diavol pentru cei neascultători de Cuvânt:

"... Nu, nu veți muri!" (Facerea 3,4)
Fa o legatura cu versetul Iar din pomul cunoștinței binelui și răului să nu mănânci, căci, în ziua în care vei mânca din el, vei muri negreșit!
Sa imi spui in ce fel au murit Adam si Eva in ziua in care au mancat din acel pom?
Poate o sa intelegi odata pentru totdeauna despre ce moarte e vorba.
Vechi 03.01.2012, 21:44:52
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de mihai07 Vezi mesajul
Fa o legatura cu versetul Iar din pomul cunoștinței binelui și răului să nu mănânci, căci, în ziua în care vei mânca din el, vei muri negreșit!
Sa imi spui in ce fel au murit Adam si Eva in ziua in care au mancat din acel pom?
Poate o sa intelegi odata pentru totdeauna despre ce moarte e vorba.
Că veni vorba: se referă exact la moartea a ceea ce voi numiți "nemurirea sufletului". Din acel moment, proto-părinții noștri au devenit muritori. Probabil acela a fost momentul când a murit prima celulă (sau primul milion de celule) din corpul lor...
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre moarte si pomenirea mortilor AnnaEnache Intrebari utilizatori 42 13.06.2012 09:43:28
SA VORBIM DESPRE URA,PEDEAPSA SI MOARTE. bitza Generalitati 28 20.03.2011 02:05:27
Despre viata de dupa moarte georgian_osa Din Noul Testament 30 14.03.2010 18:49:29
Marturii despre moarte Iustin44 Generalitati 14 31.03.2009 23:59:56
despre randuielile de la moarte cuiva si parastase mara2008 Generalitati 1 20.05.2008 15:07:31