![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Ba ma supar. Eu am pus o intrebare clara la care dvs. imi raspundeti cu o intrebare ciudata (conditionata de iesirea in afara parabolei). Astept, in continuare raspunsul dvs. la intrebarea mea:
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...&postcount=813 Daca veti raspunde, veti avea (in mod indirect) raspuns la intrebarea dvs. (dar, in contextul parabolei - pentru ca asta este). |
|
|||
|
|||
![]()
Daca mortii sunt vii, care mai este rostul fagaduintelor Domnului Iisus Hristos ca se va intoarce si va invia pe cei morti in credinta, pentru a mosteni viata vesnica?
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si nu ma scuz ca nu am de ce .Opiniile oamenilor despre Suflet,Rai,Iad ,Dumnezeu sant opiniile oamenilor.Ceea ce afirma cineva nu e lege doar pentru ca e ortodox.Oamenii sant liberi sa filozofeze cum la fel facem si noi dupa priceperea fiecaruia.Cand o invatatura e acceptata si devine dogma atunci e altceva.In rest e liber fiecare sa creada ce vrea. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Starea celor doi este cea de dupa judecata particula si se refera doar la sufletele lor. Totusi fiind o parabola partile trupesti nu trebuie intelese literal: nici mainile, nici limba si nici gura. Iar ca argument poate fi folosit "sanul lui Avraam" care simbolizeaza doar mantuirea celor din neamul recunoscut al lui Avraam. Chinul bogatului si setea are o prezentare plastica pentru a fi accesibila tuturor. Tocmai de aceea se folosea Mantuitorul de pilde ca sa toti sa poata intelege mesajul chiar daca nu erau foarte familiarizati cu forma teologica, elevata a invataturilor legii.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
De fapt si voi credeti acelasi lucru dar voi nu va puteti inchipui sufletul traind fara trup,de parca daca dreptii vor trai mia sau miile de ani in cer ei au nevoie de un trup.Pentru noi acel lucru deja se petrece inca de la invierea Mantuitorului. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Aveți și voi o "făgăduință" referitoare la iluzoria nemurire a sufletului căpătată înainte de revenirea Domnului și înainte de învierea morților... Până găsiți textul, rămâne aceeași făgăduință veche, făcută de diavol pentru cei neascultători de Cuvânt: "... Nu, nu veți muri!" (Facerea 3,4)
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sa imi spui in ce fel au murit Adam si Eva in ziua in care au mancat din acel pom? Poate o sa intelegi odata pentru totdeauna despre ce moarte e vorba. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Despre moarte si pomenirea mortilor | AnnaEnache | Intrebari utilizatori | 42 | 13.06.2012 09:43:28 |
SA VORBIM DESPRE URA,PEDEAPSA SI MOARTE. | bitza | Generalitati | 28 | 20.03.2011 02:05:27 |
Despre viata de dupa moarte | georgian_osa | Din Noul Testament | 30 | 14.03.2010 18:49:29 |
Marturii despre moarte | Iustin44 | Generalitati | 14 | 31.03.2009 23:59:56 |
despre randuielile de la moarte cuiva si parastase | mara2008 | Generalitati | 1 | 20.05.2008 15:07:31 |
|