Citat:
În prealabil postat de Lucian008
Daca ar ajunge la acelasi concluzii ati forma o singura biserica. Nu prea tin baptistii ziua a 7-a.
|
Fiecare biserică și-a creat o identitate prorie, e cam greu să se ajungă la o Biserică unică. Gândiți-vă doar la rezistența cu care dvs. (în treacăt spus: și noi) priviți mișcarea ecumenică. Și da, există și baptiști de ziua a 7-a. Ba există chiar baptiști comuni ce țin deja ziua a 7-a, cum de altfel sunt și ortodocși ce au început să țină sâmbăta.
Citat:
Eu nu v-am rugat sa marturisiti invatatura baptistului. Nici sa raspundeti pentru el. Eu am intrebat de ce, daca sustineti ca procedati la fel (si ei si dvs sustin ca interpreteaza Sf Scriptura pe baza ratiunii insuflati de Duhul Sfant) ajungeti la concluzii diferite. Dar nu procedati la fel. Ptr ca atat ei cat si dvs va bazati pe interpretarea pe care a facut-o un predecesor si o acceptati ca fiind corecta. De aceea nu ajungeti la aceeasi concluzie. Ptr ca nici unii nici ceilalti nu mai incercati sa interpretati Sf Scriptura (care oricum ar fi o actiune gresita ptr ca nu aveti toate sursele de informare).
|
Domnule, exact aceleași întrebări vi le pot pune eu cu privire la pretenția Bisericii Ortodoxe și a celei Catolice că urmează Sfânta Tradiție... și totuși sunt două biserici diferite ce afirmă că sunt corecte! Veți spune că esență sunteți la fel.... iar eu vă voi replica aidoma: "atunci de ce nu vă uniți?". Observați că am intrat într-un cerc vicios?
Citat:
In problemele esentiale nu aveti acelesi convingeri. Sunt multe diferente. Unii nu accepta dumnezeirea Fiului. Unii a Sfantului Duh.
|
Dumneavoastră vă referiți la neoprotestanți, ori la creștini în general? Acei "unii și unii" sunt aceiași: martorii lui Iehova, care nici măcar nu se consideră Biserică, ci asociație religioasă.
Citat:
Unii sustin ca Dumnezeu Fiul purcede de la Tatal, unii de la Tatal si de la Duhul Sfant.
|
Ați definit aici BO și BC
Citat:
Deci diferente uriase.
|
Deci "diferențe uriașe" sunt și între B.O. și diferitele secte ortodoxe apărute în ultimii ani. Atât de uriașe, încât dvs. îi numiți eretici. Cum vă numesc "ei", nu mai trebuie comentat.... căci de aceea s-au despărțit de voi...