Citat:
În prealabil postat de nutucutu
Nici vorba de asa ceva. Am vorbit la modul general; sint multi ortodocsi care au trecut la secte. Iar intentia mea nu era sa lovesc in clerul ortodox, era sa "lovesc" in aceasta conceptie pe care am gasit-o frecvent la ortodocsi: daca un ortodox a trecut la o alta confesiune, acestuia i se atribuie o gramda de epitete. Insa nu am vazut niciodata un ortodox care sa se fi intrebat: "oare ce puteam eu sa fac pentru salvarea lui si nu am facut?"
Banuiam ca o sa-mi spuneti ca bisericile ortodoxe nu sint goale. Eu stiu ca ma invirt intr-un spatiu ortodox si din toate cunostintele mele ortodoxe intilnite de vreo 15 ani incoace, exceptind preotii ortodocsi, cunosc doar 3 persoane care merg duminica de duminica la biserica. Doua dintre ele sint trecute de 60 ani.
Cu alte cuvinte, bolile occidentului incep sa-si faca aparitita si la noi in tara. Iar noi, cred eu, avem datoria sa mai facem si cite ceva, nu sa fim doar constatatori.
|
in legatura cu aceste epitete de care vorbiti se gasesc si la romano caolici, nu numai la ortodocsi. Cu ultima parte a mesajului dumneavoastra sunt cu totul de acord. Doamne ajuta!