Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Stiri, actualitati, anunturi
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 13.12.2011, 07:48:57
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de nutucutu Vezi mesajul
Banuiam ca o sa-mi spuneti ca bisericile ortodoxe nu sint goale. Eu stiu ca ma invirt intr-un spatiu ortodox si din toate cunostintele mele ortodoxe intilnite de vreo 15 ani incoace, exceptind preotii ortodocsi, cunosc doar 3 persoane care merg duminica de duminica la biserica. Doua dintre ele sint trecute de 60 ani.
Generalizați. Lăsați cunoștințele Dvs., nu sunt nici pe departe un eșantion reprezentativ, mergeți duminica pe la diverse biserici ortodoxe.
Eu unul cel puțin, și-n concediu când mă duc prin alte părți dar și-n restul timpului la mine-n oraș, văd bisericile dacă nu pline ochi, dar măcar cu mulți credincioși în ele. E drept că în general spre vârsta a 3-a, dar și destui în floare vârstei.
Reply With Quote
Vechi 13.12.2011, 08:49:33
nutucutu nutucutu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.08.2010
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
Generalizați. Lăsați cunoștințele Dvs., nu sunt nici pe departe un eșantion reprezentativ, mergeți duminica pe la diverse biserici ortodoxe.
Eu unul cel puțin, și-n concediu când mă duc prin alte părți dar și-n restul timpului la mine-n oraș, văd bisericile dacă nu pline ochi, dar măcar cu mulți credincioși în ele. E drept că în general spre vârsta a 3-a, dar și destui în floare vârstei.
Sa dea domnul sa ma insel. Lucrez intr-o fabrica de 60 persoane, iar eu sint singura catolica, restul sint ortodocsi. Dintre acestia doar femeia de servici e cea care merge regulat la biserica.

E un lucru pe care nu l-ati inteles, cred. Eu nu incerc sa fac concurs cu dumneavoastra, ortodocsii, ca am fi noi, catolicii, mai credinciosi. Constat ca atit in zona catolica, cit si in cea ortodoxa, oamenii se indeparteaza de credinta. Iar daca un suflet Il paraseste pe Domnul, dusmanul Domnului va mai cistiga un suflet. Iar din asta avem toti de pierdut, nu numai acel suflet. Pentru ca incet, incet, raul cistiga loc in lume, iar copiii si nepotii nostri vor trebui sa traiasca intr-o lume mult mai plina de tentatii si pacat, iar lupta lor pentru mintuire va fi mai grea.

Last edited by nutucutu; 13.12.2011 at 08:52:30.
Reply With Quote
Vechi 13.12.2011, 09:30:50
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Citat:
Eu nu incerc sa fac concurs cu dumneavoastra, ortodocsii, ca am fi noi, catolicii, mai credinciosi.
Am înțeles foarte bine ce ați spus, tocmai de aceea v-am atras atenția că paote vă pripiți cu concluziile.
Reply With Quote
Vechi 13.12.2011, 09:32:13
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Implicit

Citat:
Sa dea domnul sa ma insel. Lucrez intr-o fabrica de 60 persoane, iar eu sint singura catolica, restul sint ortodocsi. Dintre acestia doar femeia de servici e cea care merge regulat la biserica.

E un lucru pe care nu l-ati inteles, cred. Eu nu incerc sa fac concurs cu dumneavoastra, ortodocsii, ca am fi noi, catolicii, mai credinciosi. Constat ca atit in zona catolica, cit si in cea ortodoxa, oamenii se indeparteaza de credinta. Iar daca un suflet Il paraseste pe Domnul, dusmanul Domnului va mai cistiga un suflet. Iar din asta avem toti de pierdut, nu numai acel suflet. Pentru ca incet, incet, raul cistiga loc in lume, iar copiii si nepotii nostri vor trebui sa traiasca intr-o lume mult mai plina de tentatii si pacat, iar lupta lor pentru mintuire va fi mai grea.
Cred ca v-ati exprimat gresit ,nu oamenii se departeaza de credinta ,ci oamenii nu vin la Dumnezeu.
Povestea cu credinciosii din uzina nu e relevanta ,poate sunt institutii unde merg mai multi la biserica.
Daca ar fi sa analizam dupa numarul de biserici din Bucuresti ,care mi se par destul de putine raportat la nr.de locuitori ,intr-adevar nici in Bucuresti nu sunt prea multi ortodocsi practicanti.Desi acestea duminica sunt pline.
Reply With Quote
Vechi 13.12.2011, 12:37:31
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
E si normal ca nu sunt toti practicanti, oricum ar trebui sa stea acasa duminica pentru ca ar trebui sa avem mult mai multe biserici. Din fericire (nu si pentru mine) si in orasul meu, desi s-au construit tot timpul biserici noi nu pot merge duminica la biserica decat la cele unde nu sunt arhipline, si acolo inainte de ora 10. Dupa ora 10 cine vine trebuie sa stea intr-un picior si acela pe piciorul altcuiva.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Catolicii si Sf Maria Hartford Generalitati 22 19.08.2011 08:36:38
Catolicii de traditie bizantina in SUA PadreCory Biserica Romano-Catolica 87 29.12.2010 12:34:45
Dialogul cu catolicii din Cipru BogdanF2 Generalitati 2 16.11.2009 13:03:37
Cimitirul dorinastoica14 Despre Biserica Ortodoxa in general 6 11.06.2009 13:25:56