Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Dogmatica

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 21.09.2011, 22:52:38
dorinastoica14
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de zaharia_2009 Vezi mesajul
Deoarece acest raspuns mi se pare cel mai adecvat , am sa continui sa fac citeva adaosuri .
Eu insumi am criticat de fiecare data sentimentalismul nefondat al userilor in care au pretentia ca aici ar fi o comunitate crestina ortodoxa , ca de aici ar invata adevarata credinta , ca prin discutiile purtate aici ( de multe ori birfa adevarata) ar deprinde trairea ortodoxa curata .
Imbogatirea cultural ortodoxa o face fiecare acasa la el citind asiduu carti de zidire sufleteasca in mod constant .
Trairea ortodoxa se incepe la slujbele pubice, la cele ce se savirsesc in casa lui Dumnezeu si unde intram pregatiti corespunzator din toate punctele de vedere , astazi mai bine ca ieri , s.a.m.d.
Deprinderea modului de a trai in Hrtistos se face numai si numai in strinsa legatura cu duhovnicul .

Aceasta platforma de net , inafara pretentiilor artificiale pe care multi binevoitori doresc sa le impuna cu ,,seriozitate" , nu este decit un loc unde cei putini pretentiosi, exigenti , maturi si cu multa dorinta chipurile de ,,socializare" gasesc ceea ce doresc .
Comunitatea crestina este o realitate cu mult diferita de ceea ce este aici , unde este un nebenefic polimorfism religios, unde se impart binecuvintari la kilogram insotite de simbre,si unde nu de putine ori , din motive ridicole isbucnesc polemici .
Viata crestina , in esenta ei , nu are nimic in comun cu ce se intimpla pe aici . Cu toate ca se depun eforturi sustinute ca userii sa se intilneasca si in lumea reala , sa se cunoasca bine unii cu altii , sa ,,socializeze" pe linga un guru sau o ciainarie, s.a.m.d.

Ori de cite ori ne apuca emotiile nestavilite si ne ,,umplem " de harul naturii este bine sa luam legatura cu duhovnicul sau sa cadem in rugaciune si apoi 'om vedea ce mai ramine din trairea care initial ne emotioneaza pina peste poate ! ' Om mai vedea ce ne ramine din cuvintele mari , inflacarate , si din Scriptura pe care o intelegem , de obicei, in talmacire proprie , cum ne convine ... vorba parintelui de mai sus !

Deci, tuturor celor ce apreciaza sueta literara pe teme religioase , libera cugetare despre zidirea lumii , emotiile fierbinti sau date in fiert in actul ,,socializarii" ...le putem garanta ca netul este un mediu excelent .
Celorlalti , cu dorinte curate de nevoire in duh si adevar (evident , celor ce inca nu s-au retras pina acum) ... recomandarea este alta !
Oricum, fiecare cauta ceea ce-i lipseste !
A murit un frate. Jos în iad s-a dus.
Cum stătea acolo și privea în sus
S-a făcut lumină și-a văzut din cer
Cum un fir subțire cobora spre el.
A prins firul iute și-a-nceput urca,
Spre Raiul care, parcă-l aștepta.
Alții ca el, din iaduri, văzând firul lung
S-au prins câte unul pe frate s-ajung.
- Firu-acesta frate era pentru mine
Dovadă că-n lume am crezut mai bine.
Dați-i drumul iute că s-a întins rău,
Sunteți mulți, se rupe, nu ajung nici eu.

Sus în Rai un înger ce privea în jos
S-a rugat la Tatăl: - Doamne, e un păcătos
Eu am vrut în Raiul cel cu Fericire
Să-l aduc pe dânsul dar n-are iubire
- Rupe firul iute, lasă-l să cadă
Să ardă în focul nestins niciodată.( de D.S)

Mulțumesc frate și prietene dar eu așa mă exprim, literar.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ortodoxia de internet mirela.t Biserica Ortodoxa si Massmedia 112 20.08.2012 16:57:39
Ortodoxia si masoneria Don_Juan Generalitati 29 26.02.2010 11:43:47
Ortodoxia si modernitate Noesisaa Despre Biserica Ortodoxa in general 15 17.12.2009 12:26:23
ORTODOXIA cosmin_lovin Despre Biserica Ortodoxa in general 73 14.08.2008 13:43:58
Ortodoxia danyel Despre Biserica Ortodoxa in general 33 03.11.2007 14:59:22