Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir
Asistența pe care Sfântul Spirit a acordat-o Bisericii lui Cristos și într-un mod special papei atunci, o acordă și acum și așa va fi până ce Domnul va veni din nou, după cum El a promis.
|
În legătură cu asistența pe care a acordat-o și pe care o acordă Sfântul Duh Bisericii, sfânta scriptură ne dă o altă variantă, nițel diferită de aceea pe care încercați să ne-o livrați:
Încă multe am a vă spune, dar acum nu puteți să le purtați. Iar când va veni Acela, Duhul Adevărului, vă va călăuzi la tot adevărul ; căci nu va vorbi de la Sine, ci toate câte va auzi va vorbi și cele viitoare vă va vesti. Acela Mă va slăvi, pentru că din al Meu va lua și vă va vesti. Toate câte are Tatăl ale Mele sunt ; de aceea am zis că din al Meu ia și vă vestește vouă. [Ioan 16:12-15]
Ceea ce se poate deduce de aici este că Duhul Sfânt asigură călăuzirea la tot adevărul apostolilor, și nu exclusiv unui singur apostol, de care apoi să asculte toți ceilalți fără să crâcnească. Extinzând, călăuzirea sau asistența Duhului Sfânt la tot adevărul nu este garantată nici măcar de Iisus Hristos unui singur apostol, ci adunării apostolice. Și extinzând, acest lucru este valabil și pentru Biserica de după perioada primară, apostolică a Bisericii.