Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Romano-Catolica
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 17.10.2010, 21:12:51
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de coldworld Vezi mesajul
doar atat? sa crezi in ...papa si e suficient ca sa fi catolica?
Atât. Credința că papa este urmașul lui Petru este diferența specifică a creștinilor catolici. Această diferență specifică:
-nu poate fi chestie de rit, deoarece există rituri foarte felurite în interiorul Bisericii Catolice.
-nu poate fi nici chestie de credință, fiindcă nici unul dintre articolele de credință din catehismele catolice nu este propriu numai Bisericii Catolice, ci se întâlnesc și în afara ei. Spre exemplu, credința în ridicarea Sf Maria cu trupul la Cer este întâlnită și la ortodocși, credința în Purgatoriu este întâlnită și la anglicani, etc
-ci este chestie de comuniune. Este catolic cel care se află în comuniune cu papa și cu episcopii aflați, la rândul lor, în comuniune cu el.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Vechi 17.10.2010, 22:10:51
daniil96 daniil96 is offline
Banned

Data înregistrării: 02.09.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
doar atat? sa crezi in ...papa si e suficient ca sa fi catolica?

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Atât. Credința că papa este urmașul lui Petru este diferența specifică a creștinilor catolici. ...
credeam ca trebuie sa crezi in Dumnezeu
Vechi 17.10.2010, 22:59:15
Mihnea Dragomir's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de daniil96 Vezi mesajul
credeam ca trebuie sa crezi in Dumnezeu
Credința în Dumnezeu este genul proxim al tuturor celor care își spun creștini și nu numai. Ortodocșii cred în Dumnezeu. Luteranii cred în Dumnezeu. Baptiștii cred și ei în Dumnezeu. La fel, Marorii lui Iehova. Ba chiar și musulmanii cred în Dumnezeu.
Dar, spre deosebire de toți aceștia, numai catolicii cred că Biserica are, azi ca și ieri, un cap care poate fi văzut, cunoscut, urmat de toți. Este papa Benedict, al 266-lea succesor în linie neîntreruptă al lui Petru.
Pe scurt, comuniunea cu papa este criteriul care îi separă pe catolici de ceilalți. Ești în comuniune cu papa ? Atunci ești catolic. Nu ești în comuniune cu papa ? Ești acatolic.

Mi se părea că nu e greu de înțeles. De fapt, chiar nu înțelegeți sau simulați ?

www.catehism.com
Vechi 17.10.2010, 23:17:23
daniil96 daniil96 is offline
Banned

Data înregistrării: 02.09.2010
Implicit

Citat:
Credința în Dumnezeu este genul proxim al tuturor celor care își spun creștini și nu numai. Ortodocșii cred în Dumnezeu. Luteranii cred în Dumnezeu. Baptiștii cred și ei în Dumnezeu. La fel, Marorii lui Iehova. Ba chiar și musulmanii cred în Dumnezeu.
Dar, spre deosebire de toți aceștia, numai catolicii cred că Biserica are, azi ca și ieri, un cap care poate fi văzut, cunoscut, urmat de toți. Este papa Benedict, al 266-lea succesor în linie neîntreruptă al lui Petru.
Pe scurt, comuniunea cu papa este criteriul care îi separă pe catolici de ceilalți. Ești în comuniune cu papa ? Atunci ești catolic. Nu ești în comuniune cu papa ? Ești acatolic.

Mi se părea că nu e greu de înțeles. De fapt, chiar nu înțelegeți sau simulați ?
da ... ai dreptate ... poate sunt eu mai greu de cap ...

pentru mine Iisus e mai "important" decat Petru ... mea culpa

PS: zici ca ortodocsii cred in Dumnezeu "la fel ca Martorii lui Iehova"

numai catolicii cred cu adevarat

pai mai asteptati sa vina ortodocsii langa voi
Vechi 18.10.2010, 02:52:12
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:

Ortodocsii cred in Sfanta Treime! Acest lucru este esential.
Vechi 18.10.2010, 07:25:40
coldworld coldworld is offline
Banned

Data înregistrării: 14.10.2010
Implicit

Citat:
Un cap vazut, cunoscut, urmat de toti??
Aplici definitia asta si papei Borgia Alexandru VI, de exemplu? O sa urmezi ce a facut acest papa?
Vechi 18.10.2010, 07:50:36
Mihnea Dragomir's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Aplici definitia asta si papei Borgia Alexandru VI, de exemplu? O sa urmezi ce a facut acest papa?
Papa trebuie urmat în ceea ce spune, în calitate de conducător vizibil al Bisericii lui Cristos. Iar papa Alexandru a fost unul dintre cei mai mari papi. Superbe urme ale pontificatului său sunt și azi vizibile pe colina vaticană și în întreaga Urbe.

Papii pot păcătui și au păcătuit adesea. Ca și Petru. Dar Duhul Sfânt vorbește prin gura lor și lucrează prin ei. Ca și în cazul lui Petru. Așa cum păcătosul Petru, condus de Spiritul Sfânt, a condus la rândul lui Biserica, primind cheile împărăției, așa o conduce și succesorul său de azi. Atâta cât trebuie să urmăm ce scrie în Epistolele Catolice ale Sf Petru publicate în Biblie, tot atâta trebuie să urmăm Enciclicele lui Benedict al XVI-lea. Nimic nu s-a schimbat: Petru și ceilalți apostoli guvernează și azi Biserica, prin succesorii lor.

www.catehism.com
Vechi 18.10.2010, 18:35:31
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
Papa trebuie urmat în ceea ce spune, în calitate de conducător vizibil al Bisericii lui Cristos. Iar papa Alexandru a fost unul dintre cei mai mari papi. Superbe urme ale pontificatului său sunt și azi vizibile pe colina vaticană și în întreaga Urbe.

Papii pot păcătui și au păcătuit adesea. Ca și Petru. Dar Duhul Sfânt vorbește prin gura lor și lucrează prin ei. Ca și în cazul lui Petru. Așa cum păcătosul Petru, condus de Spiritul Sfânt, a condus la rândul lui Biserica, primind cheile împărăției, așa o conduce și succesorul său de azi. Atâta cât trebuie să urmăm ce scrie în Epistolele Catolice ale Sf Petru publicate în Biblie, tot atâta trebuie să urmăm Enciclicele lui Benedict al XVI-lea. Nimic nu s-a schimbat: Petru și ceilalți apostoli guvernează și azi Biserica, prin succesorii lor.
Despre care Petru este vorba? Presupun ca nu despre Sf Apostol Petru vorbiti, care a scris Epistolele sale...
Daca totusi la Sf. Apostol Petru va referiti, atunci prea va trageti de sireturi cu acesta, caci de la Cincizecimi a devenit sfant, dovada Duhul Sfant care a vorbit prin el.
Vechi 19.11.2010, 00:53:29
doctor_faustus doctor_faustus is offline
Banned

Data înregistrării: 28.08.2010
Implicit

Puteți să vedeți ce semn face papa Ioan Paul al doilea între 7'04'' și 7'11''
http://www.videos.es/reproductor/joh...%28Ls-X5BEKTSw
Vechi 19.11.2010, 20:25:07
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:

Pai Epistolele Sfantului Pavel sunt mult mai numeroase, si ele trebuie urmate.
Iar Sfantul Apostol Pavel nu a gresit doar ca om, a gresit in materie de credinta, adica exact ceea ce vizeaza infailibilitatea. Daca un papa se leapada de Hristos nu ar insemna ca e apostat? Deci ca nu are infailbilitate in materie de dogma si credinta? Chiar Sfantul petru a facut asta, dovedind ca nu exista infailibilitate.
Subiect închis

Tags
primatul papal, roma, vatican