Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 23.07.2011, 17:46:01
Azzuurra Azzuurra is offline
Senior Member

Data înregistrării: 22.07.2011
Religia: Ortodox
Smile

Citat:
În prealabil postat de Eugen7 Vezi mesajul
Slava Domului. Lui sa ii multumim pentru toate caci fara EL nu putem face nimic.

Cu ajutorul lui Hristos oricine reuseste, caci "la Dumnezeu toate sunt cu putinta".
Fara Hristos nimeni nu reuseste caci "fara EL nu putem face nimic" (Ioan 15,5).
Cand Dumnezeu binecuvinteaza familia in Sfanta Taina a casatoriei, stie EL ce nevoi are familia. Sotii trebuie doar sa traiasca intru Hristos, ascultand poruncile Lui... de restul se ocupa Dumnezeu. :)

Normal ar fi sa vina de la sine. Dar daca nu vine nu ii bai mare ca se poate invata, se poate exersa. De aceea avem preoti duhovnici nu doar ca sa mijloceasca in rugaciune pentru noi ci si ca sa ne invete cum sa comunicam, cum sa ne iubim etc.

Asta este o intrebare filosofica :) (... si raspunsul va fi in acest sens adica filosofic si nu teologic ortodox crestin).
Mai in gluma mai in serios eu zic ca nu... dar nici nu este necesar. Desigur ma referi aici la intelegerea profunda, amanuntita.

Nu ne intelegem deplin pe noi insine daramite sa incercam sa intelegem pe celalat :D . Trebuie sa ne iubim si sa comunicam corespunzator.

Barbatul trebuie sa isi iubeasca femeia, sa comunice corespunzator cu ea, nu sa o inteleaga... de multe ori nu se inteleg nici ele insele pe ele si de multe ori nici nu stiu ce vor de fapt :) In acele situatii nu trebuie stresate, nu trebuie bruscate (verbal sau in alt mod) ci trebuie lasate in pace. Cu totii avem cateodata nevoie de liniste, "sa ne regasim."
Apropo, imi permit o gluma. recent s-a descoperit ce vor femeile. Anume: altceva :P

Cei doi soti trebuie sa se iubeasca si atunci comunicarea si comuniunea vine de la sine. Cand iubesti daruiesti celuilat cu dragoste ceea ce are nevoie. Nu trebuie sa intelegei de ce vrea un anumit lucru ci pur si simplu il faci din iubire.

In sprijinul afirmatiei mele aduc indemnul Sfantului Pavel care spune: "barbatilor, iubiti pe femeile voastre ca pe propriul trup"... nu zice "barbatilor intelegei femeile voastre, analizati tot ce au ele prin cap" :)

Astfel barbatul si femeia trebuie sa se inteleaga bine intru toate, sa traiasca in acelasi cuget.

Scuzati-mi offtopicul, dar e bine sa mai facem si haz de necaz:

brain of man and women

http://www.youtube.com/watch?v=NXh-A-_nYKs

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Necazurile depinde de mai multe ionut12 Generalitati 55 05.12.2010 14:44:55
Educație sexuală în școli iar Iustin32 Generalitati 21 28.09.2009 21:30:02
Lumina, pacea si linistea de dincolo de viata roxana23 Generalitati 6 25.05.2009 07:08:49