Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 19.07.2011, 10:28:00
Pr. Gheorghe
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Adriana3 Vezi mesajul
Aceasta ne-a cerut El sa repetam si noi in amintirea Lui, painea pe care trebuie sa o frangem suntem noi, Trupul Domnului, si sangele pe care trebuie sa il varsam este al nostru propriu prin mortificarea pacatelor si patimilor noastre (Botezul in Duhul Sfant) mergand pana la acceptarea mortii din iubire de dusman. Domnul Iisus a utilizat painea si vinul pentru a simboliza gestul Sau asa ca trebuie mers dincolo de simbol si facut ceea ce Domnul a facut, aceasta este Adevarata Impartasanie, acesta este cu adevarat Trupul Sau si Sangele Sau...
Deci, inteleg eu din cele de mai sus, ori acest simbol nu este necesar pentru toti oamenii ci doar pentru aceia ce nu pot crede prin ei insisi ci au nevoie de simboluri ajutatoare, ori Hristos Domnul si-a cam pierdut vremea cu acea "simbolistica", fiindca invatatura despre rolul si rostul urmarii lui Hristos se intelege din fiecare cuvant al Domnului, deci nu mai era nevoie de repetitie prin simbol. Mai apoi, vrei sa spui ca atunci cand Mantuitorul a rostit "acesta este..." aratand catre painea si catre vinul binecuvantate, a vrut sa spuna de fapt, "nu luati in seama ce zic Eu acum fiindca voi deja stiti ca daca aveti iubire sunteti mantuiti; asta este doar asa pentru aspect exterior!"?

Cu adevarat, omul care se transforma in firea lui impropriindu-si firea iubitoare a lui Hristos devine el insusi iubire. Daca-l scoatem pe El din aceasta actiune de innobilare a omului s-ar putea spune ca ne mantuim "pentru Hristos" si nu "prin Hristos". Ce s-ar intampla oare atunci cu omul cazut intre talhari pe cale, care se află "abia viu"?

In Potir exista, chiar si eu pot depune marturie spre aceasta, Trupul si Sangele Mantuitorului Hristos! Detalii teologice despre Sfanta Impartasanie sunt sau nu sunt capabil sa ofer, dar cu toata fiinta mea marturisesc in fata Cerului si a pamantului ca acolo este Insusi Domnul. De unde vine taria marturisirii aceasteia? Tu poate nu poti intelege, dar eu vad zilnic minunea si ma spaimantez! Stiu insa ca "Lumina lui Hristos lumineaza tuturor!", asa ca, de vei crede, vei putea vedea!
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Intrebare: Cum este privita femeia in diversele religiile lumii? maria-luisa Generalitati 43 25.10.2017 10:55:13
Faptele bune danyel Pocainta 23 26.03.2011 09:45:46
A venit gerul peste Romania.Lucruri bune sunt?dar lucruri rele? tigerAvalo9 Generalitati 15 06.01.2011 10:45:18
Fapte bune. alexdu Generalitati 7 08.01.2010 14:38:18
VESTI BUNE ! cristiboss56 Resurse ortodoxe on-line 28 28.04.2008 22:39:04