Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Romano-Catolica

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 06.07.2011, 20:45:21
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Lightbulb

Citat:
În prealabil postat de Erethorn Vezi mesajul
Prin "neintelegere" va referiti probabil la faptul ca "Sf." Fotie, dupa ce, pentru a fi recunoscut ca Patriarh de catre Roma, a promis solemn Papei sa renunte la a mai trimite episcopi bizantini in Bulgaria, nu si-a tinut cuvantul, corect ?
Aceste lucruri le-am mai discutat, era vorba de istoria gresita facuta de catolici. Am dat in mesajul dinainte istoria jurisdictiei, aceste teritorii erau sub jurisdictia Constantinopolului. Bulgarii luasera contact cu crestinismul prin intermediul Constantinopolului. In 864 regele bulgar se converteste si apoi si bulgarii. Papa Nicolae I trimite si el misionari, desi jurisdictia era a Constantinopolului. Mai mult acesti misionari invata lucruri straine, de exemplu Filioque (din ce imi aduc aminte pentru ca erau franci).
Patriarhul Constantinopolului nu a avut nevoie niciodata de recunoasterea Romei, la fel ca cel al Alexandriei, Antiohiei, etc., n-o sa gasiti asa ceva in istorie. Dimpotriva, mult timp papa trebuia recunoscut de imparatul imperiului roman de rasarit.
Cand era ales patriarhul de catre sinod acesta trimitea de obicei scrisori catre celelalte patriarhii. Nu numai papei a trimis scrisoare, Sf. Fotie, ci tuturor patriarhiilor.
In impacarea cu papa Ioan VIII, acesta a trimis prin legati si dorinta ca sa-i revina Bulgaria. Dar sinodul a hotarat ca acest lucru e de competenta puterii laice. Pana la urma conducerea bulgara a ales ea, si a ales patriarhia Constantinopolului, pentru ca i-a ingaduit sa faca o conducere autocefala.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Inchizitia doctor_faustus Biserica Romano-Catolica 34 10.07.2017 18:38:55