Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 29.06.2011, 15:05:01
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
...care sînt 98% vegetale, evident.

Apropo de iaurt, e vorba de cel de casă făcut din lapte, nu de ceea ce se vinde la raft sub numele de iaurt.

Iaurtul de casă se face foarte simplu: se fierbe laptele și se răcește pînă ajunge relativ călduț, nu cald. Atunci se pune în recipiente, să zicem borcane de 800 de grame. Aparte se amestecă niște smîntînă cu lapte pînă se omogenizează, cam o lingură de smîntînă pentru un borcan. Se pune în borcane în cantități egale și se acoperă cu un tifon. Se lasă cam o zi jumate, maxim două, într-o atmosferă călduță. Dacă e iarna, recipientele se invelesc cu o pătură sau cu niște haine.

Asta e rețeta cu laptele fiert îndelung, în care bacteriile sălbatice din lapte sînt distruse la temperatură mare. Smîntîna conține alt fel de bacterii care se dezvoltă în acele două zile, rezultînd iaurtul.

Dar se poate face lapte acru din lapte crud, lăsat așa cum e în sticlă, fără să se adauge smîntîna. Atunci acele bacterii sălbatice se vor dezvolta și gustul va fi altul, mai acru. Rețeta asta nu am încercat-o încă.

PS: nu vreți să știți ce bacterii mîncați în iaurtul de la supermarket! Dacă sînteți curioși, căutați pe net. Dacă vă pasă de sănătatea familiei, cumpărați lapte de la piață și faceți-vă iaurt acasă. E atît de simplu.
Multumiri pentru reteta de iaurt.

De cand am citit cu citit ce fel de bacterii se prepara iaurtul de la supermarket, n-am mai cumparat asa ceva.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Sa mancam sanatos! Melissa Postul 525 18.09.2024 10:39:24
Cum trebuie sa mancam pentru a fi sanatosi absolutep0wer Generalitati 27 03.04.2015 14:03:44
Mai mancam porc ...sau.. sunsray Spiritualitatea ortodoxa 22 13.12.2011 08:55:36
Care este pozitia BOR fata de persoanele care fac doar cununuia civila? elom Nunta 38 16.08.2011 23:45:58
Otrava din sarea de bucatarie pe masa tuturor romanilor! heaven Generalitati 21 14.11.2010 15:16:41