Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox
 
 


Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde
 
Thread Tools Moduri de afișare
  #1  
Vechi 28.06.2011, 21:12:29
antoniap
Guest
 
Mesaje: n/a
Implicit

Care sunt cele mai sanatoase 100 de alimente ce iti protejeaza organele?
Reply With Quote
  #2  
Vechi 28.06.2011, 21:58:25
Carmen FUNIERU's Avatar
Carmen FUNIERU Carmen FUNIERU is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 10.02.2010
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Mesaje: 357
Implicit

Desigur că fructele, legumele și plantele din sezonul respectiv sunt cele mai recomandate, fiind proaspete și mai ieftine.
A știut Dumnezeu ce să ne dea în fiecare anotimp ca să putem fi sănătoși.
Cele mai multe boli vin de la alimentația greșită, dar greșeala cea mai mare cred că este nerespectarea posturilor, pe care Dumnezeu le-a rânduit atât pentru pentru binele sufletului, cât și al trupului. Alt păcat este lăcomia la mâncare, atunci când mănânc prea mult (doar din poftă), deși m-am săturat. Tot așa rea este și lipsa de cumpătare. De exemplu uneori neglijez mâncarea, iar seara fiind prea flămândă mănânc prea mult.
Se poate ușor observa că acele alimente cu multe E-uri, par a fi prea gustoase (gust artificial). De aceea îmi dau senzația că nu mă mai satur, nu mă mai pot ușor opri când încep să le mănânc. Iar gustul fiind atât de pregnant, simt nevoia de a le consuma cât mai des (încep să devin dependentă de ele).
Bine ar fi ca înainte de a gusta ceva să spun în gând o scurtă rugăciune. Iar când mă așez la masă să nu uit și să nu mă rușinez de a face semnul sfintei cruci.
Există o povestire reală despre un călugăr, care fără să știe, a primit să mănânce ceva otrăvit. Dar lui nu i s-a întâmplat nimic rău, pentru că înainte de a înghiți făcuse peste mâncare trei cruci.
Deși nu mă compar cu credința și vrednicia lui, totuși sunt convinsă că rugăciunea și Sfânta cruce sunt de ajutor în orice împrejurare și ne feresc de multe primejdii și înșelăciuni.

Last edited by Carmen FUNIERU; 28.06.2011 at 22:21:17.
Reply With Quote
  #3  
Vechi 28.06.2011, 22:50:05
xanixade's Avatar
xanixade xanixade is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 26.01.2011
Locație: Cluj-Napoca
Religia: Ortodox
Mesaje: 341
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru xanixade
Implicit

Ce viclenie mare e si cu asta..
Adica, intai mancarurile au fost naturale, dar dupa sezonul acesta de descoperiri, ce s-a gandit omul, sa-si infrumuseteze mancarea cu toate substantele, numai ca sa scoata bani, si chestia cea mai interesanta e ca nu a fost destul : s-au adus in vocabularul oamenilor pe langa notiunea de E-uri, si cea de... BIO, ECO... scumpind si mai mult legumele si fructele, care inainte culmea au fost naturale.... iar acum scoate bani din doua parti : de pe substantele artificiale.... pentru ca intr-o ordine de idei acelea sunt foarte ieftine, ca si cum ar baga aer in mancare... pentru ca pana la urma asta e rolul E-urilor de a circula in organism, iar pe de alta parte, din cele naturale, pentru ca... pentru ca. sunt naturale...

Dar si asa, naturale, sunt modificate genetic....
Sa va dau si un exemplu, am cumparat acasa cartofi sa-i cultivam. Si din aceiasi cartofi am cultivat timp de trei ani, iar din an in an, recolta a scazut in intensitate, marime, calitate am putea spune, astfel ca in al treilea an au fost... urati, mici, putini...
Anul acesta, vecinul a cultivat niste cartofi, care nu au mai fost atinsi de gandacii de colorado....

Deci, dupa parerea mea e ca, incetul cu incetul, mancarea adevarata incepe sa dispara chiar si din culturile taranilor....
__________________
Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul si Cuvantul lui Dumnezeu, pentru Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu, miluieste-ne pe noi.
Reply With Quote
  #4  
Vechi 28.06.2011, 23:45:45
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Mesaje: 5.411
Implicit

...care sînt 98% vegetale, evident.

Apropo de iaurt, e vorba de cel de casă făcut din lapte, nu de ceea ce se vinde la raft sub numele de iaurt.

Iaurtul de casă se face foarte simplu: se fierbe laptele și se răcește pînă ajunge relativ călduț, nu cald. Atunci se pune în recipiente, să zicem borcane de 800 de grame. Aparte se amestecă niște smîntînă cu lapte pînă se omogenizează, cam o lingură de smîntînă pentru un borcan. Se pune în borcane în cantități egale și se acoperă cu un tifon. Se lasă cam o zi jumate, maxim două, într-o atmosferă călduță. Dacă e iarna, recipientele se invelesc cu o pătură sau cu niște haine.

Asta e rețeta cu laptele fiert îndelung, în care bacteriile sălbatice din lapte sînt distruse la temperatură mare. Smîntîna conține alt fel de bacterii care se dezvoltă în acele două zile, rezultînd iaurtul.

Dar se poate face lapte acru din lapte crud, lăsat așa cum e în sticlă, fără să se adauge smîntîna. Atunci acele bacterii sălbatice se vor dezvolta și gustul va fi altul, mai acru. Rețeta asta nu am încercat-o încă.

PS: nu vreți să știți ce bacterii mîncați în iaurtul de la supermarket! Dacă sînteți curioși, căutați pe net. Dacă vă pasă de sănătatea familiei, cumpărați lapte de la piață și faceți-vă iaurt acasă. E atît de simplu.
__________________
Să nu abați inima mea spre cuvinte de vicleșug, ca să-mi dezvinovățesc păcatele mele;
Psalmul 140, 4

Ascultați Noul Testament ortodox online.

Last edited by Florin-Ionut; 28.06.2011 at 23:49:21.
Reply With Quote
  #5  
Vechi 29.06.2011, 16:05:01
antoniap
Guest
 
Mesaje: n/a
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
...care sînt 98% vegetale, evident.

Apropo de iaurt, e vorba de cel de casă făcut din lapte, nu de ceea ce se vinde la raft sub numele de iaurt.

Iaurtul de casă se face foarte simplu: se fierbe laptele și se răcește pînă ajunge relativ călduț, nu cald. Atunci se pune în recipiente, să zicem borcane de 800 de grame. Aparte se amestecă niște smîntînă cu lapte pînă se omogenizează, cam o lingură de smîntînă pentru un borcan. Se pune în borcane în cantități egale și se acoperă cu un tifon. Se lasă cam o zi jumate, maxim două, într-o atmosferă călduță. Dacă e iarna, recipientele se invelesc cu o pătură sau cu niște haine.

Asta e rețeta cu laptele fiert îndelung, în care bacteriile sălbatice din lapte sînt distruse la temperatură mare. Smîntîna conține alt fel de bacterii care se dezvoltă în acele două zile, rezultînd iaurtul.

Dar se poate face lapte acru din lapte crud, lăsat așa cum e în sticlă, fără să se adauge smîntîna. Atunci acele bacterii sălbatice se vor dezvolta și gustul va fi altul, mai acru. Rețeta asta nu am încercat-o încă.

PS: nu vreți să știți ce bacterii mîncați în iaurtul de la supermarket! Dacă sînteți curioși, căutați pe net. Dacă vă pasă de sănătatea familiei, cumpărați lapte de la piață și faceți-vă iaurt acasă. E atît de simplu.
Multumiri pentru reteta de iaurt.

De cand am citit cu citit ce fel de bacterii se prepara iaurtul de la supermarket, n-am mai cumparat asa ceva.
Reply With Quote
  #6  
Vechi 29.06.2011, 16:24:46
Melissa
Guest
 
Mesaje: n/a
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Iaurtul de casă se face foarte simplu: se fierbe laptele și se răcește pînă ajunge relativ călduț, nu cald. Atunci se pune în recipiente, să zicem borcane de 800 de grame. Aparte se amestecă niște smîntînă cu lapte pînă se omogenizează, cam o lingură de smîntînă pentru un borcan. Se pune în borcane în cantități egale și se acoperă cu un tifon. Se lasă cam o zi jumate, maxim două, într-o atmosferă călduță. Dacă e iarna, recipientele se invelesc cu o pătură sau cu niște haine.
Exact asa fac si eu iaurt dar il fac intr-o ulcica de lut ( se poate cumpara de la targurile mestesugarilor) care are si capac.Pun la 1 litru de lapte 2 linguri de smatana.Este absolut delicios! Pentru copii uneori pun fructe proaspete in el, inainte de servire.
Reply With Quote
  #7  
Vechi 29.06.2011, 20:16:11
LapetiteMoc LapetiteMoc is offline
Banned
 
Data înregistrării: 04.05.2009
Religia: Ortodox
Mesaje: 1.900
Implicit generatia Coca-Cola...

Reply With Quote
  #8  
Vechi 29.06.2011, 20:23:17
dorinastoica14
Guest
 
Mesaje: n/a
Implicit

Citat:
În prealabil postat de LapetiteMoc Vezi mesajul
Cumplit! Din păcate atât de adevărat.
Reply With Quote
  #9  
Vechi 30.06.2011, 01:19:52
konijiro's Avatar
konijiro konijiro is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 24.04.2009
Mesaje: 1.114
Implicit

Citat:
Iaurtul de casă se face foarte simplu: se fierbe laptele și se răcește pînă ajunge relativ călduț, nu cald. Atunci se pune în recipiente, să zicem borcane de 800 de grame. Aparte se amestecă niște smîntînă cu lapte pînă se omogenizează, cam o lingură de smîntînă pentru un borcan. Se pune în borcane în cantități egale și se acoperă cu un tifon. Se lasă cam o zi jumate, maxim două, într-o atmosferă călduță. Dacă e iarna, recipientele se invelesc cu o pătură sau cu niște haine.
Mai e si varianta ca in loc de samantana, sa pui pilule cu probiotice. Avantajul e ca iti alegi tu bacteriile care vor transforma laptele in iaurt.

Kefir-ul e iar o varianta deloc de neglijat. Am incercat (cu lapte din comert), nu a iesit, o sa mai incerc o data luna viitoare.
__________________
Traieste o viata implinita. Daca exista zei, si sunt drepti, nu le va pasa cat de devotat lor ai fost, ci vei fi binevenit datorita virtutilor de care ai dat dovada de-a lungul vietii. Daca exista zei, si sunt nedrepti, oricum nu ai vrea sa le fi devotat lor. Iar daca nu exista zei, atunci vei fi disparut pur si simplu, dar vei fi trait o viata nobila, care va ramane in amintirile celor dragi. - Marc Aureliu
Question everything.
Reply With Quote
  #10  
Vechi 29.06.2011, 20:21:55
dorinastoica14
Guest
 
Mesaje: n/a
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
...care sînt 98% vegetale, evident.

Apropo de iaurt, e vorba de cel de casă făcut din lapte, nu de ceea ce se vinde la raft sub numele de iaurt.

Iaurtul de casă se face foarte simplu: se fierbe laptele și se răcește pînă ajunge relativ călduț, nu cald. Atunci se pune în recipiente, să zicem borcane de 800 de grame. Aparte se amestecă niște smîntînă cu lapte pînă se omogenizează, cam o lingură de smîntînă pentru un borcan. Se pune în borcane în cantități egale și se acoperă cu un tifon. Se lasă cam o zi jumate, maxim două, într-o atmosferă călduță. Dacă e iarna, recipientele se invelesc cu o pătură sau cu niște haine.

Asta e rețeta cu laptele fiert îndelung, în care bacteriile sălbatice din lapte sînt distruse la temperatură mare. Smîntîna conține alt fel de bacterii care se dezvoltă în acele două zile, rezultînd iaurtul.

Dar se poate face lapte acru din lapte crud, lăsat așa cum e în sticlă, fără să se adauge smîntîna. Atunci acele bacterii sălbatice se vor dezvolta și gustul va fi altul, mai acru. Rețeta asta nu am încercat-o încă.

PS: nu vreți să știți ce bacterii mîncați în iaurtul de la supermarket! Dacă sînteți curioși, căutați pe net. Dacă vă pasă de sănătatea familiei, cumpărați lapte de la piață și faceți-vă iaurt acasă. E atît de simplu.
În loc de smântână poți pune câteva linguri de lapte prins (chișleag cum se numește la noi în Moldova). Se va prinde mult mai repede.
Se mai poate amesteca lapte fiert cu lapte crud și apoi lăsat la prins. În cazul acesta va face și smântână deasupra.
Reply With Quote
Răspunde



Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Sa mancam sanatos! Melissa Postul 525 18.09.2024 11:39:24
Cum trebuie sa mancam pentru a fi sanatosi absolutep0wer Generalitati 27 03.04.2015 15:03:44
Mai mancam porc ...sau.. sunsray Spiritualitatea ortodoxa 22 13.12.2011 09:55:36
Care este pozitia BOR fata de persoanele care fac doar cununuia civila? elom Nunta 38 17.08.2011 00:45:58
Otrava din sarea de bucatarie pe masa tuturor romanilor! heaven Generalitati 21 14.11.2010 16:16:41