Citat:
În prealabil postat de Adriana3
Inca niste fapte, un sfant negat de unii ortodocsi mai impatimiti: Sfantul Anton de Padova. Tocmai ma aflu in Padova sa revad un prieten si acest prieten (catolic) mi-a zis ca de sarbatoarea sfantului (13 iunie) biserica (enorma fata de bisericile obisnuite de la noi) a fost plina ochi de nu mai incapea nimeni, si asta in ciuda faptului ca slujba se face de mai multe ori pe zi. Duminica asta am fost si eu si era destula lume desi era a nu stiu cata oara ca se tinea slujba. Iar mormantul lui este plin de fotografiile cu multumirile persoanelor ajutate de sfant. Pentru un "eretic" fara har, cam multa lume se strange in jurul lui si este ajutata de el. Arie si alti adevarati eretici nu au reusit niciodata astfel de performante. Doar cine are si traire duhovniceasca poate vedea unde lucreaza Harul, in timp ce, cine are doar cunostinte ca si fariseii ajunge sa zica ca si ei, cum ca minunile operate prin puterea Duhul Sfant ar apartine celui rau. Cand o sa ajunga cei care lupta impotriva sfintilor sa aiba roade ca si ei, abia atunci o sa isi poata permite cu adevarat sa isi spuna parerea contra, insa cine ajunge la o asemenea sfintenie nu mai face apoi altceva decat sa aduca slava lui Dumnezeu regretand greselile anterioare. Dar pana nu da omul cu capul de pragul de sus nu il vede pe cel de jos.
|
Cate dreptate aveti... E de fapt bunul-simt in sine ce spuneti, numai ca bunul-simt este intotdeauna victima suficientei prostesti si a subiectivismului (politic, confesional, stiintific, etc.).