Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 05.06.2011, 15:28:20
mirabela mirabela is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.03.2009
Locație: germania
Religia: Ortodox
Implicit

Toti copii sunt inteligenti, doar ca unii sunt mai retrasi. De obicei copii rasfatati sunt cei care socializeaza cel mai mult, sunt copii care stiu ce vor si stiu cum sa obtina, si atunci cauta compania altor copii rasfatati. Copii rasfatati sunt copii de parinti instariti. Copii retrasi ii vezi mereu jucandu-se singuri, fie mereu cu aceeasi jucarie de care se ataseaza, sau se joaca cu alt copil retras, de multe ori se joaca fara ca sa vb intre ei. Deja se formeaza primele bisericute, si la masa se aseaza unii langa altii.

Aici intervine educatorul, daca vrea. Mi-au displacut mereu bisericutele, astfel ca-n timpul orelor am creeat un joc, prin care integram si copii retrasi. E o munca grea, dar si cand rezultatele apar, satisfactia e dubla.

Intr-adevar unii copii sclipesc, dar sunt putini. Acesti copii provin de regula dintr-o familie, unde parintii se ocupa de ei, deseaneaza impreuna, parintii le citesc povesti, le cumpara carti cu viata animalelor, etc.

Multi dintre parinti considera gradinita, o joaca.Dar nu e asa, deprinderile formate aici sunt foarte importante. Un copil in clasa I , dupa ce a fost la toate grupele de la gradi, inclusiv pregatitoare, este mult mai bine pregatit decat un copil care nu a fost la gradi, si tinut acasa de cele mai multe ori de parinti, pe motiv ca ii este greu sa se treazeasca dimineata, alt motiv ar fi ca e mic, si sa se uite la desene animate.

Despre copii care vin la grupa mica, le este ff greu, dar nu imposibil. Parintele instarit cand cumpara o jucarie unui copil, i-o cumpara ca-i place, e frumoasa, copilul si-o doreste, si devine un lucru normal pentru parinte etc. Un parinte mai sarac, ii cumpara copilului o jucarie in functie de posibilitatea materiala. Acum, parintii instariti nu au de unde sa stie, ca alti copii nu au jucarii ca si copii lor. De cele mai multe ori, rugam parintii sa nu arunce jucariile, si mai degraba sa le doneze gradinitei, astfel si copii mai saracuti puteau sa se joace la gradi cu jucarii frumoase.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Bucuresti -> Prislop fara masina? Nicador Generalitati 18 08.04.2015 19:18:48
Si cand simti ca nu mai poti... cer_indurare Intamplari adevarate 23 12.02.2012 08:26:34
Cea mai scumpă Evanghelie: 14 milioane Mihnea Dragomir Generalitati 2 06.08.2011 08:29:26
poti sa mori in vis? The_Fallen Generalitati 9 30.06.2010 10:19:48
LA MULȚI ANI, scumpa mea mamă.... geo.nektarios Diverse Sarbatori 18 06.03.2009 22:01:16