![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Da, merg mereu la Cora, Kaufland, Polus, Iulius MALL . Prin munca mea cunosc zilnic zeci de oameni sărmani și nu sunt țigani. Cine nu vede că ei chiar există, este orb, indiferent sau trăiește cu capul în nori. Dacă ți-ar păsa, i-ai vedea fără să trebuiască să ți-i arăt eu! |
|
|||
|
|||
![]()
Uite o variantă mai bună: "Am o casă mică, pe undeva prin zona Clujului. Nu e nu știu ce, dar e locuibilă, are electricitate, apă și o grădinuță mică în spate unde poți planta niscaiva legume. Am dat-o spre locuință unei familii sărmane, cu doi copii mici, fără să le cer nimic în schimb. Așa, ca să le fac un bine".
Cum sună? ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Tatal meu a cumparat inainte de revolutie o casuta cu o mica gradina,intr-unul din vechile cartiere bucurestene;de multi ani dorea sa faca o investitie si aceasta s-a materializat cand niste rude batrane au avut probleme cu locuinta.Ce a propus el?Ca ei sa locuiasca in casa cat traiesc apoi casa sa se intoarca inapoi in familie,ca doar el o cumparase
In final s-a intors,dar dupa mult tam-tam,deoarece rudele incepusera sa-si faca planuri serioase cu privire la mostenitori;fara stirea noastra au instrainat casa printr-un contract cu niste straini luati din ziar! Am fost foarte dezamagita de aceasta tradare,dar in final lucrurile s-au asezat asa cum era firesc!
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Raspunsul va diferi in functie de cum priveste cel in cauza lumea aceasta si raportarea la semeni. Hristos nu a avut nici macar unde sa'si plece capul. 'Vulpile au vizuini si pasarile cerului cuiburi, dar Fiul Omului n-are unde sa-Si plece capul' (Luca 9, 58). Apostolii i'au urmat Lui, ascultandu'L. 'Și chemând pe cei doisprezece ucenici ai Săi, le-a dat putere și stăpânire peste toți demonii și să vindece bolile. Și i-a trimis să propovăduiască împărăția lui Dumnezeu și să vindece pe cei bolnavi. Și a zis către ei: Să nu luați nimic pe drum, nici toiag, nici traistă, nici pâine, nici bani și nici să nu aveți câte două haine.' (Luca 9, 1-3) Se poate si altfel, insa fiecare sa implineasca atat cat poate ! Domnul nu va cere nimanui lucruri peste putere. Cat despre masina, fiecare sa hotarasca in masura in care intelege.
"Va spun ca pentru orice cuvant desert, pe care-l vor rosti, oamenii vor da socoteala in ziua judecatii." (Matei 12,36) Last edited by windorin; 03.06.2011 at 00:50:43. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Poate or fi oameni sarmani,da ti-as pune doua intrebari : 1). sunt putini sau numerosi,adica mai degraba sunt exceptii sau o masa mare de oameni? 2). cum ai pot recunoaste pe stada,afara de cersetorii tigani, cum arata ei, sunt imbracati in zdrente, semiimbracati,is mai palizi ,mai trasi la fata, mai slabanogi ? |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Ai dat tu personal o locuinta la niste sarmani ? sau, ai expus o situadie dezirabila,ipotetica pe care ar trebui sa o facem fiecare daca am avea o casa libera ? |
|
|||
|
|||
![]()
Am expus o variantă mai bună și mai generoasă la oferta care fusese deja făcută. Ce fac eu, personal, o fac pentru a ajuta, nu pentru a mă lăuda.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
1. Sunt o masă mare de oameni. Am mai spus într-un post că fosta clasă mijlocie a ajuns, după criză, clasa de jos. Acei oameni care abia răzbesc, lună de lună. 2. Cum să-i recunoști? Simplu. Sunt mame pe fața cărora se citește oboseala, cu copii de mână - care cer ouă kinder sau păpușa frumoasă din vitrină - și care se străduiesc să le ofere o explicație pe înțelesul lor, fără a striga în gura mare "nu avem bani". Sau, și mai rău, sunt copii care s-au obișnuit să nu mai ceară. Și care se bucură la orice mărunțiș primit. Mai sunt și acei părinți care riscă să aibă un copil fără educație, pentru că nu-și permit să mai plătească taxa la grădiniță. Sunt mulți alții, trebuie doar să ne uităm bine în jur. Nu îi vei recunoaște așa, de la o poștă, pentru că în România sărăcia de mult nu mai iese în evidență. Dar cu un pic de implicare și o doză de compasiune, îi vei repera repede. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Bucuresti -> Prislop fara masina? | Nicador | Generalitati | 18 | 08.04.2015 19:18:48 |
Si cand simti ca nu mai poti... | cer_indurare | Intamplari adevarate | 23 | 12.02.2012 08:26:34 |
Cea mai scumpă Evanghelie: 14 milioane | Mihnea Dragomir | Generalitati | 2 | 06.08.2011 08:29:26 |
poti sa mori in vis? | The_Fallen | Generalitati | 9 | 30.06.2010 10:19:48 |
LA MULȚI ANI, scumpa mea mamă.... | geo.nektarios | Diverse Sarbatori | 18 | 06.03.2009 22:01:16 |
|