Citat:
În prealabil postat de dobrin7m
Asa este. Si cu toate ca suntem diferiti pe toti ne cheama la El pe toti ne vrea desavarsiti.
|
Da, Dobrin7m, Domnul ne cheama dar noi ne cam codim... Am vrea si masina de lux si sa ajungem lsi a El. Nu ca nu s-ar putea, dar odata ce am dat de gustul banului al luxului, multi dintre noi ne transformam, ne schimbam. Este oripilant! Da-i unui om modest, credincios si evlavios, da-i bani, masina si casa luxoasa si ai sa vezi ca nu-l mai recunosti. Banul este un 'catalizator". Cum intra el, maria sa banul, in viata noastra, incep cu mare viteza niste "reactii chimice" la nivelul gandirii, de zici ca nu-i adevarat, reactii chimice cu emanare de "mofturi" si 'pretentii" care mai de care:
...Mi se pare ca Loganul nu "mai trage".. . ca "ce? asta-i masina, dom'ne?... pai e inuman sa calatoresti cu o hodoroaga!" Tot, absolut tot ,ce era bun, frumos si suficient inainte, acum, cand am bani, este "inuman"...
Daca vrei sa "strici" un om modest si credincios si la locul lui, da-i bani, multi bani.
Oricat ar incerca cineva sa demonstreze ca bogatul poate fi si un adevarat credincios, nu va reusi. Nu exista posesori de averi care sa fie buni crestini. Acestia au grija averii lor pt care tremura si nu poti avea doi stapani: si pe Dumnezeu si banul.
Dar, Dumnezeu nu-i lasa nici pe ei sa moara fara o "ocazie" de mantiure si nici pe saraci sa moara de foame