Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 29.04.2011, 15:11:04
vintage
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Eugen7 Vezi mesajul
Teoria evolutionista vorbeste strict de trup, de viata biologica. Teoria evolutionista nu spune nimic despre originea vietii, cu a aparut prima celula vie, ci explica aparitia speciilor pe baza unui principiu de viata biologica deja existent, aratand ca toate organismele biologice au acelasi principiu de viata (trupeasca).

Teoria evolutionista nu poate infirma existenta sufletului rational si nemuritor in om.
Teoria evolutionista afirma ca omul este "cununa creatiei".

Greseli frecvente despre Teoria Evolutionista:
1. Afirma ca omul se trage din maimuta.
2. Demonstreaza ca nu exista Dumnezeu, sau ca nu exista suflet rational si nemuritor in om.
3. Vorbeste despre originea vietii.

Ti se pare ca sunt "ratacit". Eu iti recomand sa nu te pripesti in afirmatii.
Consider ca din postarile mele de pana acum ar fi trebuit sa reiasca faptul ca studiez aceste subiecte la nivel universitar si post universitar teologic ortodox, sub atenta indurmare a profesoriilor de dogmatica ortodoxa, morala etc.

Cum voia lui Hristos Dumnezeul nostru vom intelege Adevarul traind intru Hristos, in comuniune deplina cu EL.

Doamne ajuta. Har si pace.
Mai sus, chiar tu ai afirmat ca teoria evolutionista este in conformitate cu teologia crestina ortodoxa. GRESIT.
Parerea mea este ca nu esti ratacit ci doar un pic confuz.
Nu, din postarile tale anteriooare nu reiese ca studiezi acest subiect, dimpotriva...
Nici din acesta postare nu reiese asa ceva. Doar asa... putintica mandrie...
Iertare!
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Se foloseste religia ortodoxa de stiinta pentru promovarea binelui? AndyTh Teologie si Stiinta 9 26.03.2012 13:28:55
Dumnezeu, religia si stiinta Petrasescu_Lucian Teologie si Stiinta 13 19.10.2011 12:42:53
Stiinta nu inseamna tehnologie asa cum religia nu inseamna credinta I.Calin Generalitati 2 17.01.2011 20:21:42
CREDETI CA RELIGIA ESTE BENEFICA IN SCOALA? Iustin44 Generalitati 77 10.03.2008 22:19:56
Ce este stiinta? alecsandru Teologie si Stiinta 102 10.12.2007 19:54:46