Citat:
În prealabil postat de vintage
Da, "ne este greu sa ne dorim libertatea intru Hristos, caci nu o intelegem" spui tu cu dreptate iar eu as mai adaug ca: imi doresc cu tarie lbertatea intru Hristos dar nu pot (nu stiu cum, nu vreau...) sa ma eliberez din sclavia pacatelor... de fapt in asta consta greul.
|
In mare sun cam 2 metode folosite cu succes (de catre Biseica) in functie de om: frica si recompensa.
Unii se feresc de rau pentru ca le frica de iad... iar altii se feresc de rau pentru ca iubesc pe Hristos si aceasta bucurie, fericire si dragoste a comuniunii cu EL face inutil orice lucru nefolositor.
Este ca si cum am fi intr-o barca si scopul este sa mergem cat mai repede, ca sa ajungem cat mai repede la destinatie. Intai aruncam din barca lucrurile grele care ne incetinesc. Apoi avem de ales intre a pastra in barca anumite lucruri mai mult sau mai putin folositoare si a renunta si la acestea de dragul de ajunge cat mai repede la destinatie. Unii decind sa arunce tot din barca si sa pastreze doar cele necesare navigatiei pentru a ajunge cat mai repede la destinatie, care este desavarisirea, indumnezeirea intru Hristos.
Avantajul nostru ca si crestini ortodocsi este acela ca in barca (care reprezinta viata noastra) nu suntem singuri ci Hristos este cu noi si ne ajuta intru toate, insa daca greutatile din barca (patimile si pacatele) sunt foarte mari si nu le putem arunca afara din barca atunci EL ne ajuta (sa ne spovedim), dar daca noi nu vrem sa renuntam la ele, iar aceste greutati (patimi si pacate) sunt foarte mari si grele si scufunda barca (viata noastra) iar noi ne inecam caci nu voim sa le aruncam, atunci EL nu se scufunda cu noi ci doar se intristeaza ca am ales moartea.