Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 24.02.2011, 18:49:40
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de dianagroza Vezi mesajul
Vorbind de principiile crestine intocmite de VALERIU GAFENCU, Ianolide spune: "Principiile lui Valeriu Gafencu au numai unele asemanari cu doctrina lui Corneliu Zelea Codreanu si cu scrierile celorlalti conducatori legionari. Legionarul, Valeriu Gafencu, a ajuns la concluzia ca Codreanu, in doctrina sa, s-a abatut de la adevaratul crestinism, subordonandu-l ideii nationaliste si politice. Legionarul Vasile Gafencu in principiile sale se fixeaza pe un plan spiritual cuprinzand in sine toate neamurile."

"Legionarismul era doar un pretext, adversitatea comunistilor fata de legionari nefiind in fond decat ura diavolului fata de slujitorii lui Dumnezeu" (monahul Moise)
Din ce carte sunt citatele astea mai exact?
Ca cica ar fi o anumita manastire care s-a specializat, dupa cum insasi un bravnic vietuitor acolo si mare luptator pentru libertate si anti-apocalipsa spunea, in "scoaterea la lumina" a diverselor texte atribuite lui Ianolide.

Ca el ar avea un scris cvasi-indescifrabil, dar s-au gasit niste maicute care s-au specializat in descifrarea acelui scris, un fel de oracole ortodoxe probabil si tare m-as mira ca una dintre ele sa nu se numeasca Fotini.

Spune si cand Valeriu Gafencu s-ar fi pronuntat astfel? La inceputurile ML? Dupa ce aceasta a inceput sa intre in afaceri cu asasinatul politic sub obladuirea Capitanului?

Oricum, ca o observatie generala, citate ca cele de mai sus sunt cele care au sa intarzie muuult si bine canonizarea lui Valeriu Gafencu din partea BOR.
Desi am auzit ca l-ar putea canoniza rusii, chestie nu atat de simpla si nevinovata pe cat pare, iarasi cu dedesupturi politice dupa unele voci.

Oricum, cred ca ultimul lucru care si l-ar fi dorit ar fi fost ca persoana lui sa devina miza unei lupte politice.

De asta moastele lui nu s-au gasit si nici nu cred ca se vor gasi prea curand.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
"Fiul Omului" - "Cel Vechi de zile" Daniel 7,13 georgeval Din Vechiul Testament 25 25.10.2016 06:31:20
Ce considerati despre "Misquoting Jesus"/"Forged" de Bart Ehrman Ciprian Mustiata Teologie si Stiinta 8 19.12.2012 16:12:08
Am nevoie de "putin" ajutor ! - Va rog nu treceti "peste" - Nu am liniste de o luna! valentinalogo Preotul 28 06.06.2010 07:26:42