Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 15.01.2011, 17:42:17
macsim
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de nutucutu Vezi mesajul
Toti calugarii si calugaritele care au parasit lumea pentru a-l urma pe Isus sint exemple de traire ca ale primilor crestini, iar dumneavoastra nu aveti astfel de exemple. In parohia in care m-am nascut eu, acum 200 ani, un preot italian si-a donat toata mostenirea lasata de parinti pentru a constui o biserica (si nu-l mina de la spate dorinta de a cistiga o zeciuiala, ci dorinta ca niste suflete sa se mintuiasca). Astfel de roade, exact ca cele ale primilor crestini lipsesc de la dumneavoastra. Faptul ca cineva merge o luna sau o saptamina, sau un an undeva, dupa care se intoarce la familia si viata lui, nu inseamna ca a renuntat la TOATE pentru Isus. Toate exemplele pe care mi le-ati dat sint exemple ale unor oameni care fac voluntariat, unii cu mai multa traire, altii cu mai putina traire, insa este voluntariat. In cazul profesorului universitar este munca cu plata.

Dumneavoastra mi-ati spus ca imi raspundeti cu argumente din Sfinta Scriptura referitor la credinta dumneavoastra.Atunci eu va intreb:
1.Daca Duhul Sfint va lumineaza si acasa, pe gratis, de ce mai platiti zeciuiala?
2. daca si catolicii si ortodocsii se mintuiesc, asa cum afirmati, urmind invatatura pe care o da fiecare biserica in parte, de ce umblati sa ne convertiti? Este suficient sa spuneti "Urmati invatatura bisericii voastre si va veti mintui."

Deci, in acest context, in care reprezentantii sectelor cred ca noi ne putem mintui atita vreme cit urmez credinta mea catolica, umblarea din casa in casa a reprezentantilor sectelor nu-mi arata decit ca ele nu urmaresc altceva decit racolarea de cotizanti pentru zeciuiala; nu dorinta de mintuire a sufletelor ii mina sa mearga din casa in casa, pentru ca atunci ar spune:respectati invataturile bisericii voastre, iubiti-L pe DUmnezeu; dar voi spuneti: biserica voastra nu are dreptate, noi avem dreptate, veniti la noi (si in final asteptam cotizatia voastra) ; nici asta nu ar fi o problema majora, ca unii platesc zeciuiala; treaba lor. Problema este: daca cu adevarat cei care adera la secte nu se mintuiesc asa cum cu argumente biblice, sustin teologii bisericii noastre? Daca dintr-o mindrie desarta oamenii isi pierd sufletul?

Faptul ca dumneavoastra nu acceptati existenta unor martiri Np, nu inseamna ca ei nu exista. In tari musulmane sunt ucisi si astazi crestini, sunt Np. Credeti ca si-ar da cineva viata numai pentru o credinta in zeciuiala ... ??

De ce nu ma intrebati? De ce aveti convingerea ca le stiti pe toate, pentru ca sunteti foarte departe de realitatea lucrurilor. De unde stiti ca este platit acel profesor universitar?? A-ti luat cateva situatii din jurul dumneavoastra si le-ati generalizat cu valoare de lege ...

Dumneavoastra la ce a-ti renuntat pentru Isus?

1. Zeciuiala o platesc pentru ca imi cere Domnul sa fac acest lucru...

Vai de voi, carturari si farisei fatarnici! Pentru ca voi dati zeciuiala din izma, din marar si din chimen si lasati nefacute cele mai insemnate lucruri din Lege: dreptatea, mila si credinciosia; pe acestea trebuia sa le faceti, si pe acelea sa nu le lasati nefacute. (Mat.23:23)

Domnul spune sa nu lasam zeciuiala nedata.

2. Eu nu am chemat pe nimeni la biserica mea, si in nici o postare de pe forum nu am afirmat ca biserica mea este cea care mantuieste. Pentru ca nu cred ca vreo biserica anume mantuieste. Doar Isus o face. Eu nu am spus nimanui sa caute calea bisericii mele, ci am aspus ca doar calea lui Isus mantuieste ...

Daca ne-am raporta doar la Isus, fiecare in biserica in care se afla, multe lucruri ar capata un alt sens ... Dar, ne raportam la biserici ... Si asta nu face decat sa atate zazania ... Parerea mea ...

Precum am mai spus ... calea mantuirii nu are nimic de a face cu secta sau cu biserica, oricare ar fi ea. Ci cu Isus ...

"10. Caci prin credinta din inima se capata neprihanirea, si prin marturisirea cu gura se ajunge la mantuire,

11. dupa cum zice Scriptura: "Oricine crede in El nu va fi dat de rusine."

12. In adevar, nu este nicio deosebire intre iudeu si grec; caci toti au acelasi Domn, care este bogat in indurare pentru toti cei ce-L cheama.

13. Fiindca "oricine va chema Numele Domnului va fi mantuit." Romani 10

Eu cred ca nu este nici o despsebire intre ortodox, catolic, protestant si Np ... caci peste toti exista un singur Domn, bogat in indurare pentru toti cei ce-L cheama ...

Orice altceva este politica ...

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Nervul laringial si viclenia lui Richard Dawkins flying Teologie si Stiinta 88 23.09.2011 18:24:40
Minciuna si viclenia maria40 Generalitati 68 22.06.2011 22:13:56
Nu mai raspunde-ti sectantilor ionut stefan Secte si culte 146 15.03.2011 09:23:38