Citat:
iar credinta are la baza, cercetati scripturile.
|
Am devenit ateu
dupa ce am citit Biblia, nu
fara sa o citesc. Daca vei purta discutii cu mai multi atei, s-ar putea sa observi ca multi dintre ei (nu toti) stiu mai multe despre crestinism decat cei care se intituleaza crestini.
Biblia, in mare parte, vine in contradictie cu realitatea, asa cum este ea cunoscuta astazi, ca rezultat al progresului stiintific al ultimilor 300 de ani. Cum as putea sa cred ca o asemenea carte, plina de inadvertente, contradictii si greseli, e inspirata de un zeu perfect, mult superior omului?
Citat:
logica, asa cum o stim noi oamenii,nu-si are locul in credinta.
|
Evident, credinta e ilogica, si chiar eticheteaza logica drept dusman. Ar trebui sa iti dea de gandit de ce e nevoie sa te lepezi de logica pentru a imbratisa credinta, daca credinta este atat de universal valabila si adevarata.
Citat:
scuze,cu o singura exceptie:cand credinta -ti este logica.
|
De multe ori, credinciosii care prezinta propria credinta drept logica nu au idee ce e aia logica. Rationalizarile, non sequitur si ipse dixit sunt erori comune de argumentatie pe care le vad foarte des atunci cand vine vorba de ratiune/logica vs. religie/credinta.
Deci da, poti sa crezi ca religia/credinta ta sunt logice, asta nu inseamna ca si sunt.