Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 10.09.2010, 16:10:52
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Belphegor Vezi mesajul
Povestea potopului este o varianta a creatie de mare in re-creatie.Cea mai veche versiune dateaza de prin 2800 i.Cr,o frumoasa legenda sumeriana ce ne vorbestedespre Ziusudra care a construit o rorabie pentru a supravietui unui potop cumplit.
ati auzit si voi de faimoasa epopee a lui Gilgamesh(200-1800 i.Cr).Aici,prevent de la un zeu numit Ea ca zeii sunt pe cale sa distruga viata prin potop,Utnapishim a construit o corabie cu latura de 120 de coti. aceasta poveste a fost timp de sute de ani in Orientul Apropiat si era cunoscuta in Palestina inainte de a sosi evreii.Influenta acesteia asupra lui Noe este evidenta.
Deci fiecare neam isi aminteste cate ceva despre potop, desi numele protagonistilor sunt schimbate. Nu ar fi de mirare, noi insine le schimbam numele dintr-o limba intr-alta. Si in Vanuatu, intr-un trib numit kiai , necunoscut de lumea civilizata pana acum, [si care, by the way, nu stia ca traieste pe o insula si ca e inconjurat de apa ] s-a descoperit legenda lui Noe, ba chiar si o piatra imensa pe care o numeau Arca lui Noe.
Se pare ca potopul a fost intr-adevar ceva colosal din moment ce toti si-l amintesc inca. Iar evreii au aparut dupa Noe, deci e normal ca povestea sa apara inainte de evrei.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ce spune biserica despre sport si competitie? alexdu Generalitati 12 27.01.2012 09:58:21
Dinozaurii mateiash Din Vechiul Testament 42 16.05.2011 19:05:41
Ce ne-ar spune Dumnezeu despre buretii de padure? unamic Despre Sfanta Scriptura 20 24.10.2010 00:42:21
Ce spune biserica despre implanturile artificiale ? seby_din_brasov Generalitati 13 01.03.2009 20:51:14
Cine imi poate spune mai multe despre pr Dan Badul paraschevaiasi Generalitati 1 29.10.2007 02:34:59