Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 18.06.2010, 00:20:35
iustin10 iustin10 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.01.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Laur28 Vezi mesajul
Nu e. Poate din intamplare un crestin ortodox timid ajunge pe forum si se sminteste cand citeste ce e scris. Sa afirmi ca dupa moarte ti se pierde propria-ti amintire despre tine n-o fi un lucru grav (ca, intr-adevar, nu de asta depinde mantuirea noastra - daca murim cu totul si urmeaza sa fim inviati sau daca traim intr-o alta stare provizorie pana la inviere. Cert e ca Invierea va fi). Dar lucrurile care decurg din aceasta idee sunt cat se poate de grave: cand ai nevoie de liniste sufleteasca si, pe langa psalmi, mai citesti si un acatist al Maicii Domnului, sau esti bolnav si citesti acatistul Sfantului Nectarie, te rogi mortilor? E o necinstire cumplita, mai ales a Preacuratei. Spunea un parinte ca mai degaraba ar fi cazut toate cetele ingeresti decat sa nu se fi nascut o asemenea fiinta. Si noi ajungem sa spunem ca ne rugam mortilor...
Pai da,cu asta nu sunt nici eu de acord.Eu,pacatosul,as dori sa fie moartea,asa,ca o uitare,in genul lui Eminescu"sa ma lasati sa mor,la marginea marii..'
Dar pentru sfinti,care s-au unit atat de tare cu Hristos,cre si-au omorat trupurile,poftele,care au fost icoane ale iubirii fata de semeni,si implinitori ai firii lui Hristos,si cu toate acestea,cugetul lor nu mergea mai departe decat catre smerenie,socotindu-se pe sine primii intre pcatosi ,deci pentru acesti sfinti,moartea e un non-sens
Ei sunt cei despre care in Apocalipsa Domnul zice:"Voi sterge orice lacrima din ochii lor,si ii voi duce la pomul vietii "
Si pt ei ,Domnul mai are mila de noi azi,caci altfel cine ar mai fi vrednic astazi,ca sa nu termine Dumnezeu acest pamant,mai rau decat Sodoma?
Daca ei ar fi in neant si nu ne-ar insoti cu rugaciunile lor,pentru cine mai tine astazi Dumnezeu lumea ?
Bine faceti ca vorbiti despre acestea,dar nu in a va contrazice asupra felului mortii,aceasta zic eu ca e un lucru steril,ci a arata care este puterea invierii in Ceruri,alaturi de Domnul.Deci nu atitudinea dv e sterila,ci subiectul,si e tipic protestantilor de a nu vedea padurea de copaci,si a atrage in astfel de discutii,nu dintre cele mai importante .Caci ei judeca dupa ratiune,corect ,dar noi am primit acestea de la Duhul,prin sf Parinti,ce ne-au lasat invatatura despre viata de apoi
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre vorbirea cu mortii strajeru Secte si culte 2 09.04.2018 22:32:16
Semnele mortii Ionut27 Generalitati 9 14.10.2013 18:34:53
Anuntul mortii Ioan-Victor Generalitati 16 26.09.2010 07:24:20
Inaintea mortii mara2008 Generalitati 9 25.08.2008 12:23:15
inaintea mortii! vanesa Intamplari adevarate 17 30.10.2006 09:11:14