Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Intrebari utilizatori

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 28.04.2010, 18:34:36
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Si daca esti asa atot-stiutor in credinta si nu numai, te rog sa-mi raspunzi la cateva intrebari:
1. de ce da Dumnezeu copii pe banda unora (care nici nu merita de multe ori) si altora nici unul?
La prima parte a intrebarii:
Nu-i merita dupa judecata oamenilor, sau dupa judecata lui Dumnezeu?

Ti-as putea raspunde "in doze mici" si stiu si ce ai obiecta, asa ca iti dau tot raspunsul in doua intrebari:

Meritau lucratorii viei dupa ce i-au ucis pe slujitorii trimisi de Stapan, sa primeasca ca mesager pe insusi Fiul Lui?
Nu stia oare Stapanul, atunci cand a trimis pe Fiu, ca slujitorii au fost ucisi, si care va fi si soarta Fiului?

Mediteaza te rog la intrebarile astea, daca nu reusesti sa gasesti un raspuns satisfactor, detaliez.

La a doua parte a intrebarii, motivele pot fi mai multe.
a) Poate nu merita. Desi ei au alta impresie.
Eu unul asa mi-as pune intrebarea prima data.
b) Poate are alte planuri cu ei, exista alte directii mai bune in care si-ar putea investi timpul si afectiunea.
c) poate vrea sa le incerce credinta (daca sunt credinciosi).
d) o posibila combinatie in diverse procente dintre a-b-c

Daca ii vad ca staruie in rugaciune cu dragoste si fara egosim, poate le da pana la urma. Am cunoscut-o o persoana din biserica care mi-a spus ca s-a rugat 7 ani pana a primit primul copil.
Daca ii vad ca in loc de rugaciune fierbinte, isi pun asteptarile in alta parte ba chiar recurg la metode imorale, s-ar putea sa nu aiba niciodata, oricat ar incerca prin toate mijloacele.

e) alte motive care imi scapa momentan

In orice caz, iti reamintesc ca scopul credintei nu este sa ai raspunsul EXACT la tot ceea ce se intampla in viata, ci sa CREZI ca Dumnezeu este bun si tot ceea ce se intampla este cu un motiv bun.
Pune-ti intrebarea daca in inima ta mai crezi in bunatatea lui Dumnezeu.

Citat:
2. ce ai face tu daca ai descoperi ca nu poti face copii (tu sau sotia ta) si v-ati dori? Te-ai bucura? Ti-ar fi bine? Nu te-ai duce la medic? Ai adopta?
Daca sotia ta ar vrea sa faca tratament, ai divorta? Ai intelege suferinta ei?
Ca ea sufera si la tratament si sufleteste (ca n-are copil). Tu nu ai nimic de facut in afara de a dona celule intr-un borcan.
Serios. Ca sa vezi. Si eu care auzisem ca femeile n-ar avea suflet.
Dar se pare ca in urma cercetarilor facute binenteles de femei, s-a descoperit ca de fapt barbatii nu au.
Doar femeile sufera, ele reginele suferintelor, barbatii nici nu vor copii, nu nasc deci traiesc intr-o lume roza, plina de fericire.

Dar ca sa revin la prima parte a intrebarii, cursul normal al actiunii ar fi:
1. sa te rogi
2. in timp ce te rogi sa consulti si un medic sa vezi care sunt cauzele
3. in timp ce te rogi urmezi tratamentul
4. daca a trecut prea mult timp si nu sunt rezultate, incepi sa te interesezi de o adoptie. Si te rogi.
5. Eviti fertilizarea in vitro. Si te rogi. Dumnezeu are motivele Lui.

Daca sotia vrea totusi sa faca fertilizare in vitro, poti sa refuzi.
Daca o face fara stirea si contributia ta, eu cred ca deja vorbim de o casatorie care a ajuns in pragul formalismului, fiecare face mai departe ce crede de cuviinta.

Last edited by AlinB; 28.04.2010 at 18:43:38.
Reply With Quote