Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 27.03.2010, 13:18:50
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de zaharia_2009 Vezi mesajul
Fratii de discutie, in cazul acesta doamna Coralina , nu inteleg si nu cred lucri simple desprinse sau citate direct din ,, Catehismul Ortodox" dara-mi-te sa poata patrunda singura sensul unei pericope evenghelice. Din lipsa de sustinere din partea dumneaei am renuntat sa mai discut f. multe lucri . Insa asa cum am mai spus stiu doar ca ,, rationeaza, analizeaza si sintetizeaza... spre ce folos , in acest caz ????Asta pe de o parte iar pe de alta o intreb si pe ea asemeni Sophiei si ca si pe Fany : Maica Domnului in ce va foloseste ca model de smerenie si ascultare, ca si canon(norma de vietuire ortodoxa) si ca si pilda ? Spuneti dara voi si marturisiti !! Este smerenia Maicii Domnului hotarirea voastra de viata ? De cite ori ati spus insiva : ,,iata roaba Domnului, fie mie dupa cuvintul Sau" ! Cum ati trait liturghia zilei Sale si cu ce hotariri dornice sa va innoiasca viata ati plecat acasa dupa terminarea slujbei. Cu ce v-ati folosit de aceasta mareata zi ?... poate tocmai cu alegerea nesupunerii , spre risul si desfatarea celui ce vineaza sufletele mindre !!
De polemica suntem buni toti , dar de facut, cum si ce facem ?: ,,... taci tu, sa vorbeasca faptele tale " (Ev. Matei !)
Intr-adevar, la smerenia Preasfintei Nascatoarei de Dumnezeu se ajunge extrem de greu. ,,Lasa-te modelat pentru Imparatia lui Dumnezeu!'' - spunea un mare duhovnic. Iar acest lucru este anevoios, caci , iata, lupt cu mine, cu orgoliile mele. Vine cineva si-mi spune ca n-am dreptate. Ce fac? Am doua variante: las capul in jos si ma corectez sau lupt sa-mi salvez orgoliul. In functie de alegerile pe care le fac zilnic, fac voia lui Dumnezeu sau a celui rau.

Dumnezeu sa ne ajute sa ducem alegem Calea, Adevarul si Viata!
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Cum sa procedez cu ai mei ca ei sa-L primeasca pe Domnul? teodoraianys Generalitati 4 04.04.2012 23:55:18