Citat:
În prealabil postat de zaharia_2009
Fratii de discutie, in cazul acesta doamna Coralina , nu inteleg si nu cred lucri simple desprinse sau citate direct din ,, Catehismul Ortodox" dara-mi-te sa poata patrunda singura sensul unei pericope evenghelice. Din lipsa de sustinere din partea dumneaei am renuntat sa mai discut f. multe lucri . Insa asa cum am mai spus stiu doar ca ,, rationeaza, analizeaza si sintetizeaza... spre ce folos , in acest caz ????Asta pe de o parte iar pe de alta o intreb si pe ea asemeni Sophiei si ca si pe Fany : Maica Domnului in ce va foloseste ca model de smerenie si ascultare, ca si canon(norma de vietuire ortodoxa) si ca si pilda ? Spuneti dara voi si marturisiti !! Este smerenia Maicii Domnului hotarirea voastra de viata ? De cite ori ati spus insiva : ,,iata roaba Domnului, fie mie dupa cuvintul Sau" ! Cum ati trait liturghia zilei Sale si cu ce hotariri dornice sa va innoiasca viata ati plecat acasa dupa terminarea slujbei. Cu ce v-ati folosit de aceasta mareata zi ?... poate tocmai cu alegerea nesupunerii , spre risul si desfatarea celui ce vineaza sufletele mindre !!
De polemica suntem buni toti , dar de facut, cum si ce facem ?: ,,... taci tu, sa vorbeasca faptele tale " (Ev. Matei !)
|
Intr-adevar, la smerenia Preasfintei Nascatoarei de Dumnezeu se ajunge extrem de greu. ,,Lasa-te modelat pentru Imparatia lui Dumnezeu!'' - spunea un mare duhovnic. Iar acest lucru este anevoios, caci , iata, lupt cu mine, cu orgoliile mele. Vine cineva si-mi spune ca n-am dreptate. Ce fac? Am doua variante: las capul in jos si ma corectez sau lupt sa-mi salvez orgoliul. In functie de alegerile pe care le fac zilnic, fac voia lui Dumnezeu sau a celui rau.
Dumnezeu sa ne ajute sa ducem alegem Calea, Adevarul si Viata!