![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Apoi, dar poate doar filosofez, mi se pare gresit sa spui ca trasatura esentiala a ortodoxiei este traditionalismul. Trasatura esentiala a Ortodoxiei este chiar ortodoxia, adica calea cea dreapta, felul corect de a face lucrurile. Si de multe ori traditionalism nu inseamna si ortodoxie. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sunt unii care au inventat si aceasta regula, sa nu se duca femeia nici la biserica. Asta este hipercanonica. Cum la catolici sunt unii mai catolci decat papa, la noi sunt unii mai canonici decat canoanele.
|
|||
|
|||
![]()
Suntem unii care mai ascultam de preotul de la biserica din cartier, si nu dupa cum ne ia capul.
Doamne ai mila Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nici eu nu zic sa facem cum ne taie capul. Am dat mai sus citate din sfinti parinti venerabili si argumente. Si am spus si ca eu fac cum mi-a spus preotul meu. Din Germania de altfel, de unde esti si tu. ;-)
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu cred ca e cazul sa ne distrugem credinta ortodoxa cu inovatii , iesind de sub ascultarea Sfintilor Parinti numai pentru a ne asemana cat mai mult cu catolicii. Sa lasam sa faca altii misiune ecumenista, iar noi sa ne vedem de Ortodoxia noastra, asa cum e ea. Sfantul Paisie de la Neamt ne recomanda ca in vremuri de incercare a credintei sa ne intoarcem la scrierile Sfintilor Parinti. Ar fi bine sa mai facem si ascultare. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
De polemica suntem buni toti , dar de facut, cum si ce facem ?: ,,... taci tu, sa vorbeasca faptele tale " (Ev. Matei !) Last edited by zaharia_2009; 27.03.2010 at 08:33:56. |
|
|||
|
|||
![]()
Apoi, daca de chestii din astea ca menstruatia tine ascultarea...
Antonia, eu am citat din sfinti parinti mai sus.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Desi m-am pastrat rezervat in a va aborda direct va informez ca aceste pareri au contraargumente f. serioase la Sf. Vasile cel mare si la sf. Teodor studitul dar neavind acum lucrarile la indemina ramin in aceiasi rezerva pt. citeva zile . Dar pina atunci daca va intereseaza ,,acuratetea" unei trairi in duh si adevar va propun : - 1. Constitutiile apostolice, VI, 28 , privind calitatea femeii la estru si neapropierea trupesca de ea; - 2. Canonul al II al Sf. Dionisie : neintrarea femeii in biserica in acea perioada ; - 3. Canonul al VII al Sf.Timotei : nu se cuvine a se apropia de biserica si taine pina ce nu se va curati; - 4. Indreptarea Legii sau Pravila de la Tirgoviste, art. 33: ,, muierea care se afla intru a ei , dupa obiceiul firii muieresti nu se poate pricestui pina la curatire, nici sa intre in biserica pina la 7 zile, nici a se impreuna cu barbatul ei pina ce se va curati. - 5. Canonul 28 al Sf. Ioan Postitorul :,, femeile cele cu scurgere sa nu se apropie de cele sfinte (si parca biserica ar fi sfintita , nu ????) pina intra 7 zi . Va invit sa lecturati si sa cautati a intelege modelul numit Maica Domnului , adica a te supune si a implini si nu a te rasvrati . Orice fapta a omului care nu este inchinata lui D.zeu sau nu este savirsita intru D.zeu , zadarnica este . Primul care s-a impotrivit imbuibat fiind de idei bune a cazut din ceruri si la urma urmei va sfirsi f. rau . Ascultarea si supunerea este esenta vietii in duh si adevar si nu tagada ! Mai ramine sa il rog pe parintele Sf. Vasile cel mare ca sa va vorbeasca peste citeva zile ce intelege dumnealui despre curatia femeii si cum se procedeaza !! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Candva si eu aveam incertitudini in aceasta privinta. Dar prin voia lui Dumnezeu, am primit o micuta copie xerox sfintita a unei icoane facatoare de minuni a Maicii Domnului de la Rarau. M-am rugat insistent sa-mi arate daca este sau nu este pacat sa ma ating de ea in perioada respectiva. Apoi am sarutat icoana, am pus-o in rama icoanei Sfantului Nicolae, peste sticla, am fixat-o in partea stanga si in partea de jos, si m-am culcat. Dimineata, pur si simplu n-am mai gasit icoana. N-avea cum sa sara de acolo, n-avea nici cum sa cada. Am cautat-o peste tot, m-am rugat apoi sa ma ierte. Am gasit-o dupa o jumatate de an, cand am facut curatenie, sub marginea din spate a patului. Era intr-un loc unde n-ar fi putut ajunge prin alunecare, sa zicem. Icoanele mele se afla pe perete, pe partea laterala a patului. Prin urmare, eu, pentru mine, am inteles. Tu faci cum vrei, pe raspunderea ta. |
|
|||
|
|||
![]()
Asa e si-n zona Banatului de unde sunt io de loc, femeile nu au voia sa intre in biserica in acea perioada a lunii.
Nu exista modernitate in ortodoxie, sau ca s-au schimbat lucrurile intre timp, si au mai evoluat. NU ! Ortodoxia e acceasi si va fi aceeasi. Nu exista calea de mijloc. Doamne ajuta! Citat:
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Cum sa procedez cu ai mei ca ei sa-L primeasca pe Domnul? | teodoraianys | Generalitati | 4 | 04.04.2012 23:55:18 |
|