Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sectiune dedicata profesorilor de religie

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 05.03.2010, 23:56:24
konijiro's Avatar
konijiro konijiro is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.04.2009
Implicit

Citat:
Istoria a dovedit ca umanitatea progreseaza prin catastrofe..
O civilizatie trebuie sa dispara atunci cand se auto-plafoneaza, pentru a putea face loc pentru una superiora.
Plafonarea actuala mi se pare destul de evidenta (nu stiu daca si tie).
Iar faptul ca ne indreptam spre o catastrofa, cred ca la fel, este destul de evident.
Si asta nu pentru ca nu am putea sa o ducem bine cu totii, tehnologic si economic avem toate mijloacele necesare, ci pentru ca ne-am dezumanizat, varfurile societatii in mod special. Si asta nu din cauza religiei ci a umanismului fara Om.
Nu sunt sigur daca e vorba de plafonare. As spune mai degraba lehamite si comoditate generale. Progres exista, mai in toate ramurile.

Daca islamul va pune mana pe Europa, crezi ca vei trai intr-un cadru mai "uman" decat ce e in Europa acum?

Citat:
Ce referendum? Ce pot sa faca? Sa-i opreasca sa faca copii? Sa convinga occidentul laicizat sa faca mai multi copii? au contraire, se pare ca propaganda merge cu motoarele la maxim exact in directia opusa.
La cine o sa aiba priza ideile anti-demografice? La musulmani? Ba bine ca nu, tot la mandretea de civilizatie laica.
Din cate stiu eu, sunt doua probleme cheie:
- problema imigrarii continue, cauzata de o Europa "deschisa", care s-ar putea rezolva cu ceva legi anti-imigrare, dar votarea lor va necesita "cojones", pe care nu cred ca le au astia acum
- natalitatea la generatiile ulterioare de musulmani, care nu e atat de ridicata ca la primele generatii de imigranti, ar putea fi un factor care, combinat cu alti factori, ar putea ajuta problema

Pana la urma, problema nu e islamul ca religie, ci posibilitatea ca fundamentalismul islamic sa devina dominant. Asta e o problema atat pentru europeni, cat si pentru musulmani.

Citat:
Am mai multa incredere in toleranta musulmanilor decat cea a celor fara Dumnezeu, dupa cum cei din urma au demonstrat cu prisosinta in ultima vreme.
Daca e stat musulman, vei fi tolerat. Daca e fundamentalist, vei fi omorat. Cu toate ca probabil nu se va ajunge pana acolo in timpul vietii noastre.

Citat:
Nu neparat.
In cel mai rau caz, pe un ateu il asteapta o moarte fara sens (consolare: in oricare alt context, tot fara sens era), pe crestin martirajul si locul in Rai..
Daca dumnezeul tau e atat de drept pe cat credeti voi, mai toti ateii pe care ii cunosc vor fi in rai. Pentru crestinii pe care ii cunosc nu bag mana in foc.
Traieste o viata implinita. Daca exista zei, si sunt drepti, nu le va pasa cat de devotat lor ai fost, ci vei fi binevenit datorita virtutilor de care ai dat dovada de-a lungul vietii. Daca exista zei, si sunt nedrepti, oricum nu ai vrea sa le fi devotat lor. Iar daca nu exista zei, atunci vei fi disparut pur si simplu, dar vei fi trait o viata nobila, care va ramane in amintirile celor dragi. - Marc Aureliu
Question everything.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Scoaterea Episclezei adelin Biserica Ortodoxa Romana 40 14.02.2011 12:50:25
Patriarhia Bulgariei -cere reintroducerea RELIGIEI in scoli cristiboss56 Stiri, actualitati, anunturi 0 10.10.2010 19:56:58
Predarea religiei in scoli Mirean Biserica Ortodoxa Romana 229 05.10.2010 21:46:18
Pastrarea religiei in scoli laurschepsis Generalitati 15 22.11.2009 23:26:44