Citat:
În prealabil postat de almaris
Citeam lungile voastre comentarii cu privire la tot felul de probleme teologice, eu personal am ajuns sa cred ca odata ajunsi in imparatia lui Dumnezeu, parerile acestea teologice se mai pot schimba pentru ca il vom avea acolo pe insusi Domnul care sa ne lamureasca cu privire la unele aspecte, insa caracterul este ceva ce nu se mai schimba fiind un domeniu in care nici Dumnezeu nu-si permite sa intervina, lasandu-l pe om sa decida cum vrea sa traiasca. Putem trai frumos unii cu altii chair avand conceptii diferite, trebuie numai sa vezi atitudinea Mantuitorului in lucrarea Sa si vom ajunge cu totii la aceeasi concluzie
|
O atitudine specific sectară,de sorginte neoprotestantă. Pentru acest gen de oameni nu contează ceea ce spun alții, ci contează doar relația "personală pe care o am eu cu Domul Isus".(Isaia 5.21 ,,Vai de cei care sunt înțelepți în ochii lor și pricepuți după gândurile lor!”)
Citat:
În prealabil postat de almaris
eu personal am ajuns sa cred ca odata ajunsi in imparatia lui Dumnezeu, parerile acestea teologice se mai pot schimba pentru ca il vom avea acolo pe insusi Domnul care sa ne lamureasca cu privire la unele aspecte,
|
Almaris, vorbeștii niște inepții mai mari decât tine. Adică tu esti convins că "ai fost salvat de domnul Isus", și vei ajunge în Împărăția cerurilor. Pe creștini îi interesează în primul rând care sunt adevărurile ce trebuie urmate pentru a ajunge acolo, pentru a ajunge la Hristos-Dumnezeu, unica sursă a Adevărului.
Hristos și Părinții Bisericii prin lucrarea Duhului Sfânt ne-au lămurit pe deplin asupra aspectelor teologice ce trebuie urmate.
Ioan 14.26 "Dar Mângâietorul, Duhul Sfânt, pe Care-L va trimite Tatăl, în numele Meu, Acela vă va învăța toate și vă va aduce aminte despre toate cele ce v-am spus Eu".
De ce s-au mai obosit apostolii să scrie atâtea epistole pentru comunitățile de creștini, ca să le explice ce înseamnă viața și trăirea creștină în Duh, dacă le erau de ajuns să le spună că simplu că trebuie să "îl primească pe Domnul Isus", fiecare cum îl duce capul și vor fi mântuiți?