Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 30.10.2009, 21:05:54
antoniap
Guest

Implicit

Anna21,
Odata i-am spus si eu o problema asemanatoare unui duhovnic in varsta, vazator cu duhul. Mi-a sugerat ca toate cuvintele pe care mi le spunea persoana de care ma plangeam sa mi le spun eu insami. Ocara autoadresata este un exercitiu de smerenie intrebuintat adesea de calugari. Daca ai proceda asa, ma gandesc ca pe plan duhovnicesc ai avea de castigat mult, iar cuvintele lui te-ar rani mai putin. L-ai putea ierta cu mai multa usurinta, caci, iata, s-a facut pricinuitor al urcusului tau duhovniesc.

In fond, daca e prea dur, e pacatul lui. Tu ai grija de sufletul tau si, daca uneori ti-e greu sa comunici cu el, spune-i lui Dumnezeu si Maicii Sale ce ai vrea sa-i spui lui. Roaga-te sa-l fereasca Dumnezeu de ispite. Nu el te jigneste, ci demonii care se folosesc de el pentru a te rani.

Roaga-te si incearca sa dispari cand vezi ca e suparat. Incearca sa ai incredere in tine. Ia legatura cu un duhovnic si, cum bine spunea Laur, lauda sa-ti fie ca ocara si invers, ocara ca lauda. Tu stii cel mai bine ce ti se potriveste din toate sfaturile pe care le-ai primit. Oamenii mai cad in ispite, unii isi mascheaza prin vorbe anumite boli sau complexe, altii au sefi duri si atunci se grozavesc pe-acasa cautand si ei o victima.

Exista in viata noastra cate o perioada mai mica sau mai mare de ispitire cand ne este incercata credinta, nadejdea si dragostea. Dumnezeu sa-ti ajute sa faci cum e mai bine pentru tine.

Acatistul Sfintei Iuliana din Lazarevo
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Care este scopul vietii? amatyyy Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 53 23.05.2013 20:57:02
Discretia care pazeste taina vietii duhovnicesti autentice Adriana Cluj Calugarul 3 12.03.2012 18:33:52
Care este pozitia BOR fata de persoanele care fac doar cununuia civila? elom Nunta 38 16.08.2011 23:45:58
Ce asteapta o fata care vrea sa se casatoreasca de Ioan_Ciobota Generalitati 42 28.07.2007 01:13:20