Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 25.10.2009, 10:33:06
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Religia: Ortodox
Implicit

Faptul ca anul in care s-a decernat premiul a jucat un rol si el, nu inseamna neaparatv ca meritele literare ale autoarei sunt mai mici.
Daca voi care va indoiti credeati ca este o autoare buna si NU i s-ar fi acordat din motive politice acest premiu, ati fi protestat, nu-i asa? S-a intamplat asta in istorie, de ex. lui Vintila Horia nu i s-a acorat premiul Goncourt in anii 50 (cred) pentru ca a fost acuzat de 'tendinte fasciste' (o crima impardonabila, pe cand aia de comunism se iarta usor). Daca de data asta o tendinta politica a jucat in favoarea unui autor, nu cred ca e cazul sa ne suparam, daca acest autor are intr-adevar o opera de valoare. De asta ar trebui sa discutam.
Eu cred ca este o tendinta buna condamnarea comunismului in occident si premierea unor autori care au scris despre el. Voi care nu traiti aici (in Europa de vest, in America o fi altfel) nu stiti poate ce comunism latent exista inca in gandirea oamenilor, mai ales a intelectualilor. Propaganda sovietica a dat multe roade. Vi-l imaginati pe Soljenitin luand premiul Nobel pentru literatura in anii 70?
Asa ca eu cred ca e bine ca se mai intoarce roata.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Literatura romana LapetiteMoc Generalitati 3 13.04.2011 23:40:16
Obama premiul Nobel pentru pace luchian Generalitati 36 16.10.2009 00:51:20
8 Martie 2009 arkash Generalitati 0 08.03.2009 16:21:41
Traduceri de literatura religioasa novacrin Stiri, actualitati, anunturi 0 28.09.2007 15:42:01
literatura erzbet Generalitati 29 20.02.2007 21:02:28