![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
http://www.ideiindialog.ro/articol_3...a_new_age.html
New Age-ul acuza crestinismul ca ar fi principalul responsabil pentru suferintele provocate in istorie de opozitiile instituite prin gindirea sa rationala. Cauza acestor suferinte s-ar afla chiar in miezul doctrinei sale. Crestinismul ar fi golit lumea de transcendenta, prin doctrina sa despre transcendent a absoluta a lui Dumnezeu. Ar fi instituit o diviziune conflictuala intre barbat si femeie, intre spirit si materie si intre oameni si animale, prin doctrina sa masculinista, prin spiritualismul si prin antropocentrismul sau. New Age, in schimb, este adeptul feminismului radical, este panteist, animalist, vegetarian si biocentric (promovind „ecologia profunda", bazata pe un biologism absolut, care pune semnul egal intre drepturile oamenilor si cele ale animalelor). Dar poate cea mai serioasa vina a crestinismului ar fi, dupa teoreticienii New Age-ului, aceea ca a propus o doctrina morala atit de severa, intemeiata pe notiunea de pacat (care este iluzorie, pentru New Age). New Age-ul permite realizarea unor fantezii egoiste de prosperitate si de putere care imbraca, de obicei, o forma oculta si milenarista... Dar aceste practici conduc de multe ori, cum observa Spangler, la un narcisism spiritual bazat pe anularea discernamintului si pe suspendarea rationalitatii. Omul „iese din sine" prin intermediul acestor tehnici, fara a mai avea repere rationale si fara a sti, in realitate, „unde se duce". Este intersant de citit tot articolul, caci explica multe... lucruri pe care le vedem astazi peste tot cu ochiul liber si care au legatura directa cu topicul de fata! Lectura placuta! |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Viitorul meu sot si prietena mea | eudiana | Nunta | 67 | 11.06.2011 02:33:24 |
prietena penticostala | ionell | Generalitati | 26 | 17.11.2010 10:35:27 |
prietena mea nu este fecioara | livadarufelix | Nunta | 184 | 11.08.2010 20:47:30 |
ajutati-ma, sa ajut o prietena! | maria_aura | Secte si culte | 37 | 12.03.2010 20:26:33 |
|