Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 11.08.2009, 10:57:44
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Traditie1 Vezi mesajul
Fascinant. Atâta poezie, teologie si stiinta la un loc.
Deci Hristos si Sfintii au fost niste ignoranti ca nu au vorbit despre cuantica si alte minunatii atomice ci despre lucruri primitive ca lupta cu ispitele.
Biblia si Traditia bisericii ne-a aratat strict ce trebuie sa stim ca sa traim vesnic. Ne-a explicat calea catre mantuire si atat.

Dumnezeu ne-a dat posibilitatea sa-I lucram gradina, sa ne dezvoltam, sa evoluam, sa descoperim, sa inventam, sa prelucram lumea de El creata - spre folosul nostru al tuturor. Daca toti gandeau ca tine, acum n-ar fi existat plasticul, sticla, televizorul, telefonul, computerul, automobilul, avionul samd. Slava Domnului pentru toate acestea, ca de la El sunt.

Citat:
Când se refera la lumea materiala Hristos foloseste singularul (adica e o singura lume), dar poate a gresit.
Si Cerurile ingerilor sunt tot materiale. La fel si ingerii, si demonii. Numai Dumnezeu este Duh; creatia Sa exista intr-o forma de energie sau alta, mai subtila, inalta, superioara sau mai grosiera, inferioara.

Citat:
Pai poate apostolii si ceilalti sfinti din vechime o sa recupereze cu educatia stiintifica ca sa nu ramâna prosti sau mai rau, mari pacatosi si potrivnici ai Duhului Sfânt.
Domnule, nu inteleg de ce-i tot blamezi pe Apostoli si pe Sfinti. Ei au trait intr-o alta perioada, noi traim la doua milenii dupa ei. Tu esti cel ignorant daca nu accepti descoperirile stiintifice care s-au facut, daca nu crezi ca exista virusi si bacterii sau ca exista o statie orbitala care se invarte in jurul Pamantului. Te sfatuiesc sa-ti cumperi folosesti un microscop sau sa mergi intr-o noapte senina la un observator astronomic sa te lamuresti. Si daca nu crezi in existenta electronilor, poate-mi explici in mare care este principiul dupa care functioneaza componentele electronice din casa ta.

Slava Domnului ca nu stiinta lumii acesteia e o conditie de mantuire.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Un articol interesant despre Sfantul Ioan Damaschinul mihailt Generalitati 0 04.12.2010 13:11:11
cum ne petrecem anul nou?(Sfantul Ioan Gura de Aur, Pr.Gh. Calciu, Ierom. Ioan Buliga andrei_im Generalitati 8 31.12.2009 17:51:44
Sfantul Ioan Damaschinul era antisemit! Nu avea dragoste! mihailt Generalitati 17 28.04.2009 13:53:20
Pagina dedicata Sfantului Ioan Damaschinul mihailt Resurse ortodoxe on-line 0 24.03.2009 11:02:21
Sfantul Ioan Damaschinul despre ingeri mihailt Despre Biserica Ortodoxa in general 0 07.03.2009 15:09:42