Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 09.07.2009, 12:54:32
cristina2012's Avatar
cristina2012 cristina2012 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.04.2006
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
Ceea ce n-am inteles inca este de ce la unii nu le da deloc pereche, chiar daca acestia isi doresc.
Unu la mana, Dumnezeu nu-ti baga si in traista. Daca nu comunici, daca nu iti cauti prieteni, daca nu vorbesti cu lumea, cu oricine, daca nu te lasi cunoscuta (a nu se intelege, Doamne feri', altceva), daca ai prea multe pretentii, eventual nerealiste.... sansele scad. Referitor la pretentii nerealiste dau si un exemplu. Am vazut de cateva ori urmatoarea situatie: fete credincioase de la biserica isi doresc un barbat, dar ele au ca model un barbat format, iar oferta la biserica este de baieti tineri, care sunt in proces de formare. Baiatul respins, pana la urma se casatoreste cu alta fata si in cativa ani devine acel barbat pe care l-ar fi dorit respectiva fata... aici cred ca e o incapacitate de a privi omul in perspectiva si un fel de perfectionism plus o mare nevoie de garantii.

Alt motiv ar fi ca exista persoane carora nu le-ar face bine casatoria, nu s-ar mai putea mantui. Sigur ati vazut famillii in care unul din soti, de regula femeia, desi pare buna si ii plangi de mila, practic are un talent deosebit sa-l distruga pe omul de langa ea, sa-i inabuse orice evolutie, sa-i scoata numai rele din suflet... Poate ca aceasta femeie ar fi mult mai buna singura si, usurel, mergand ani multi la biserica, tot ascultand, tot invatand, eventual ajungand sa-i ajute pe altii, se va forma coespunzator. dumnezeu nu ne-a promis binele pe pamant, ci vesnicia, deci in sensul vietii vesnice lucreaza cu noi.

Un alt aspect, deloc de neglijat este lipsa de baieti in biserica. Daca nu-s, Dumnezeu nu are cum sa-i forteze... fireste poti gasi in afara bisericii (cazul meu), dar pe zi ce trece este din ce in ce mai greu datorita degradarii morale. Majoritatea tinerilor nu mai au motiv sa fie morali. Pur si simplu sunt pervertiti foarte devreme, iar reintoarecerea este adesea mult prea grea. E nevoie de o motivatie pe care nu o au, nu o mai pot auzi, nu o mai pot intelege... iar distractia atat de necesara sa te faca sa uiti lipsa de sens a vietii tale si sexul impanat de perversiune le spala cu totul creierele, asa ca... "n-ai cu cine"...
In ce ma priveste pe mine si pe sotul meu, am avut o sansa extrem de rara de a gasi un tanar bine fomat de o familie morala, chir daca nepracticanta. Acum este insa din ce in ce mai greu. Parintii formati de telenovele si show-uri de televiziune nu au cum sa-si modeleze copiii.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
cum stii ca el/ea e alesul/a? florinna01 Nunta 209 04.07.2013 10:54:25