Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfanta Scriptura > Rugaciuni

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 05.06.2009, 14:30:39
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de windorin Vezi mesajul
Legat de rugaciunea pentru diavol, nu stiu daca acei sfinti chiar s'au rugat pentru mantuirea diavolului (caci altfel de rugaciune nu cunosc, decat pentru mantuire). Cred insa mai mult in faptul ca dragostea lor nemarginita a ajuns sa cuprinda intreaga creatie, drept pentru care pana si fapturile din iad, care sunt tot lucruri create de mainile lui Dumnezeu. Asa ca, in mintea mea, una este rugaciunea pentru mantuire, alta este mila si durerea pentru starea cuiva.

Sfantul Antonie cel Mare (nu stiu sigur), dar Sfantul Isaac Sirul si Santul Siluan Athonitul sufereau si pentru durerea celor din iad (diavoli).
Cica sf. Efrem Sirul s-a rugat pentru mantuirea unui diavol si chiar acesta s-a mantuit - a suit la cer plin de lumina. Nu stiu unde scrie asta. E singurul exemplu de care stiu si sigur, nu prea cred ca e de urmat pentru oricine.

Insa cred ca dragostea nemarginita a sfintilor se traduce si in ruaciune pentru mantuirea acelor persoane care sunt departe de Dumnezeu.
Si cred ca si noi suntem chemati sa ne rugam pentru oricine ne iese in cale.
Si Hristos s-a rugat pentru cei care il torturau (Doamne, iarta-i ca nu stiu ce fac' (sa-i ierte, adica sa-i ajute sa se mantuie, nu?)