Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfanta Scriptura > Rugaciuni
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 06.06.2009, 20:17:58
sherlock_holmes sherlock_holmes is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.07.2008
Locație: commonwealth
Religia: Ortodox
Implicit

Cred ca cea mai buna rugaciune este aceea care o spui cel mai des.

sau si mai bine,cind legi rugaciunea de viata ta...de musafirul care iti intra in casa,de omul pe care-l intilnesti intimplator sau nu in viata,de masa,de inceputul si sfirsitul zilei,cind sintem in necazuri,cind sintem in bucurii,cind admiram natura,cind citim o carte...cred ca sint nenumarate momentele vietii noastre cind il putem face si pe Dumnezeu partas la ele....poate pentru a le sfinti si a ne sfinti...o parere.
Vechi 08.06.2009, 14:31:24
giovaninnaa giovaninnaa is offline
Member

Data înregistrării: 23.03.2008
Implicit

Ziua buna dragilor! stiti ce am constatat eu? ca atunci cand doar ii spun lui Dumnezeu ce ma doare, si il rog sa ma ajute, deci cand ma rog asa, ma simt mai linistita decat atunci cand ma rog sa se rezolve problema cu solutia mea. Sunt mai impacata. Pina la urma nu am eu mintea pe care o are Dumnezeu, nu stiu eu nici un strop din cate informatii are El, asa ca.. ce sa imi mai bat capul? Mai bine am incredere in El si merg inainte - in legatura mereu cu El
Reply With Quote
Vechi 08.06.2009, 14:47:31
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
În prealabil postat de giovaninnaa Vezi mesajul
Ziua buna dragilor! stiti ce am constatat eu? ca atunci cand doar ii spun lui Dumnezeu ce ma doare, si il rog sa ma ajute, deci cand ma rog asa, ma simt mai linistita decat atunci cand ma rog sa se rezolve problema cu solutia mea. Sunt mai impacata. Pina la urma nu am eu mintea pe care o are Dumnezeu, nu stiu eu nici un strop din cate informatii are El, asa ca.. ce sa imi mai bat capul? Mai bine am incredere in El si merg inainte - in legatura mereu cu El
Într un cuvânt : Te lași în Voia Lui ! Există și în acest sens rugăciuni de mare folos, apoi dragă soră, să nu uiti de rugăciunile "obligatorii" ( de dimineață și de seară ) .
Vechi 08.06.2009, 15:00:30
Member

Implicit

Am o noua intrebare, unde si cine ( Dumnezeu sau Isus Hristos) spune ceva de gneul: .. Lasati-Mi mie grijile voastre, si eu va voi ingriji pe voi? . Nu stiu exact textul, este ceva de acest gen, si nu reusesc sa gasesc ca atare. Multumesc!
Reply With Quote
Vechi 08.06.2009, 15:22:49
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit În Marcu XI se spune :

"Voi când vă rugați să nu bolborosiți ca păgânii; căci ei socotesc că pentru multa lor vorbă vor fi auziți. Nu vă asemănați lor, căci Tatăl vostru știe de ce aveți trebuință mai înainte de a cere voi de la dânsul . . ."
Vechi 08.06.2009, 16:00:30
Member

Implicit

si in prima Epistola a lui Petru, spune: "Aruncati asupra Lui toate ingrijorarile voastre, caci El insusi ingrijeste de voi".

insa am impresia ca am vazut undeva spuse aceste vorbe la persoana intai... oare?
Reply With Quote
Vechi 15.06.2009, 11:20:09
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Am o noua intrebare, unde si cine ( Dumnezeu sau Isus Hristos) spune ceva de gneul: .. Lasati-Mi mie grijile voastre, si eu va voi ingriji pe voi? . Nu stiu exact textul, este ceva de acest gen, si nu reusesc sa gasesc ca atare. Multumesc!
<< cheamă-mă pe Mine , în ziua durerii tale și te voi scoate și Mă vei proslăvi >>.
Dragă Giovana, de mai ești pe "fir" și ne citești îți recomand cu multă căldură un Acatis ce-ți va fi de real folos, ce eu îl citesc aproape zilnic : "Acatistul către Atotputernicul Dumnezeu, la Vreme de Necaz sau Ispită". Dă-ne nouă Doamne pricepere , căci Tu ai zis cu glasul Tău cel minunat : << Cheamă-mă pe Mine, în ziua durerii tale și te voi scoate și Mă vei proslăvi >> .
Vechi 08.06.2009, 16:04:48
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Implicit

Citat:
Ce frumos! Da, cred ca asta e calea de mijloc intre a nu ii cere nimic si a-i cere exact ce vrei. Sa ii pui in fata necazurile tale si sa-l lori sa ti le rezolve - e si o rugaciune asa, dar nu mai stiu unde (memoria mea incurca rugaciunile dn cauza diverselor limbi in care le aud :-()

Eu ma gandesc la asta la fiecare liutughie la herubicon, cand se zice 'toata grija noastra cea lumeacsa sa o lapadam'. ma gandesc ca nu inseamna numai sa nu ne mai gandim la treburile lumesti in acel moment, sa le relativizam, inseamna si ca grijile alea le lepadam la picioarele lui Hristos hertifit si inviat pentru noi. El le ia de acolo si se ocupa de ele.
Vechi 08.06.2009, 16:06:01
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sherlock_holmes Vezi mesajul
Cred ca cea mai buna rugaciune este aceea care o spui cel mai des.

sau si mai bine,cind legi rugaciunea de viata ta...de musafirul care iti intra in casa,de omul pe care-l intilnesti intimplator sau nu in viata,de masa,de inceputul si sfirsitul zilei,cind sintem in necazuri,cind sintem in bucurii,cind admiram natura,cind citim o carte...cred ca sint nenumarate momentele vietii noastre cind il putem face si pe Dumnezeu partas la ele....poate pentru a le sfinti si a ne sfinti...o parere.
Ce frumos spus! da...