Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 29.05.2009, 12:34:25
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anita Vezi mesajul
Asa cum pui tu problema ,nu mi se pare ca te-ai afla in postura unui chirurg ,care taie numai ce este bolnav.
Analizezi fiecare propozitie si gasesti greseli pentru toate.
Ar trebui mai bine sa ma fac ca nu le vad?

Citat:
Inteleg sa te iei de idei care sunt departe de dogmele bisericii ,care pot vatama pe cei mai putin cunoscatori in ale credintei.
Asta si fac.

Antonia mi se pare avansata duhovniceste ,la fel Ortodoxia sunt persoane care cunosc ce inseamna dreapta credinta,acum am vazut ca ai scris ceva si pentru Costel.

Citat:
Sa stii ca nu am scris aici ca sa iau apararea cuiva in mod special ,ci vad cum la fiecare propozitie gasesti cate un raspuns ,
In definitiv, de ce scrie fiecare? Nu pentru ca fiecare crede ca are dreptate? Daca cineva ar fi convins ca ceea ce scrie este prost, n-ar mai scrie. Sau ar intreba, nu afirma anumite lucruri.

Si in definitiv in asta consta o dezbatere, un dialog. Cineva isi spune parerea, pe urma vine altcineva care isi spune parerea lui, care nu e obligatoriu sa fie identica. Sau este?

Citat:
nu dat din dorinta de a indrepta in mod special ci de a arata ca ai dreptate.
Nu poti indrepta pe cineva cu forta. Spui ceea ce crezi, argumentezi, daca este o fiinta rationala si gaseste rezonabil ceea ce spui, se indreapta.

Dar vad ca se merge mai mult pe idei preconcepute si incercari de a inregimenta fortat pe cei care nu sunt de acord intr-un curent de idei care nici macar nu este recunoscut de Biserica, doar pentru ca unii, cativa cred ca asa e cel mai bine.
Dar sa-mi fier iertat, cu ce autoritate?

Citat:
Nu stiu cat te rogi ,sau daca mergi la sfintele slujbe si nu ma intereseaza ,dar una e sa ai niste cunostinte ,lecturi din domeniu si alta sa traiesti ortodoxia.
Nu, eu cred ca cele doua trebuie sa mearga mana in mana.

Citat:
Cat desprte problema cipurilor ,nu e de gluma ,se indeplineste ce scrie la Apocalipsa ,cap.13 .
Serios? Atunci explica-mi si mie te rog cine e "Fiara" cu "zece coarne si sapte capete" si "fiara cu doua coarne", "chipul fiarei"?

Si explica-mi si mie cum de pot sa cumpar si sa vad cu toate ca n-am primit nici un "cip" si de fapt nimeni nu e obligat sa poate nici un cip ca sa poata cumpara si vinde si totusi calugarii de la Petru Voda declara profetia de la Apocalipsa 13:16 implinita ca de fapt suntem in perioada "pecetluirii".

Citat:
Iertare pentru observatie ,dar mi s-a parut ca e necesar sa te atentionez.
Da, multumesc, sper sa raspunzi si la intrebari.

Citat:
Nu de alta ,dar incepe sa se indeplineasca ce s-a prorocit:
"In vremurile de pe urma crestinii vor fi dezbinati"
Daca ai sa ai vreodata curiozitate si bunavointa sa citesti Noul Testament, ai sa vezi ca astfel de probleme au existat inca de la bun inceput, si pe parcurs Biserica n-a fost niciodata "scutita" de tensiuni de genul asta.

Insa pana nu de mult, ereziile apocaliptice erau exclusiv apanajul protestant..
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ce argumente sa-i aduc unei persoane care nu crede in sfinti? pacatoasa Generalitati 19 28.04.2023 21:31:00
Argumente in favoarea faptului ca BO este adevarata Biserica a Lui Hristos Lucian008 Despre Biserica Ortodoxa in general 106 27.03.2014 14:34:37
Dialogul BOR cu BC si bisericile crestine mihailt Biserica Ortodoxa Romana 38 11.07.2011 17:29:40
Dialogul cu catolicii din Cipru BogdanF2 Generalitati 2 16.11.2009 13:03:37
Dialogul ortodoxiei cu neoprotestantii PadreCory Secte si culte 0 20.06.2008 23:42:10