Citat:
În prealabil postat de anita
Asa cum pui tu problema ,nu mi se pare ca te-ai afla in postura unui chirurg ,care taie numai ce este bolnav.
Analizezi fiecare propozitie si gasesti greseli pentru toate.
|
Ar trebui mai bine sa ma fac ca nu le vad?
Citat:
Inteleg sa te iei de idei care sunt departe de dogmele bisericii ,care pot vatama pe cei mai putin cunoscatori in ale credintei.
|
Asta si fac.
Antonia mi se pare avansata duhovniceste ,la fel Ortodoxia sunt persoane care cunosc ce inseamna dreapta credinta,acum am vazut ca ai scris ceva si pentru Costel.
Citat:
Sa stii ca nu am scris aici ca sa iau apararea cuiva in mod special ,ci vad cum la fiecare propozitie gasesti cate un raspuns ,
|
In definitiv, de ce scrie fiecare? Nu pentru ca fiecare crede ca are dreptate? Daca cineva ar fi convins ca ceea ce scrie este prost, n-ar mai scrie. Sau ar intreba, nu afirma anumite lucruri.
Si in definitiv in asta consta o dezbatere, un dialog. Cineva isi spune parerea, pe urma vine altcineva care isi spune parerea lui, care nu e obligatoriu sa fie identica. Sau este?
Citat:
nu dat din dorinta de a indrepta in mod special ci de a arata ca ai dreptate.
|
Nu poti indrepta pe cineva cu forta. Spui ceea ce crezi, argumentezi, daca este o fiinta rationala si gaseste rezonabil ceea ce spui, se indreapta.
Dar vad ca se merge mai mult pe idei preconcepute si incercari de a inregimenta fortat pe cei care nu sunt de acord intr-un curent de idei care nici macar nu este recunoscut de Biserica, doar pentru ca unii, cativa
cred ca asa e cel mai bine.
Dar sa-mi fier iertat, cu ce
autoritate?
Citat:
Nu stiu cat te rogi ,sau daca mergi la sfintele slujbe si nu ma intereseaza ,dar una e sa ai niste cunostinte ,lecturi din domeniu si alta sa traiesti ortodoxia.
|
Nu, eu cred ca cele doua trebuie sa mearga mana in mana.
Citat:
Cat desprte problema cipurilor ,nu e de gluma ,se indeplineste ce scrie la Apocalipsa ,cap.13 .
|
Serios? Atunci explica-mi si mie te rog cine e "Fiara" cu "zece coarne si sapte capete" si "fiara cu doua coarne", "chipul fiarei"?
Si explica-mi si mie cum de pot sa cumpar si sa vad cu toate ca n-am primit nici un "cip" si de fapt nimeni nu e obligat sa poate nici un cip ca sa poata cumpara si vinde si totusi calugarii de la Petru Voda declara profetia de la Apocalipsa 13:16 implinita ca de fapt suntem in perioada "pecetluirii".
Citat:
Iertare pentru observatie ,dar mi s-a parut ca e necesar sa te atentionez.
|
Da, multumesc, sper sa raspunzi si la intrebari.
Citat:
Nu de alta ,dar incepe sa se indeplineasca ce s-a prorocit:
"In vremurile de pe urma crestinii vor fi dezbinati"
|
Daca ai sa ai vreodata curiozitate si bunavointa sa citesti Noul Testament, ai sa vezi ca astfel de probleme au existat inca de la bun inceput, si pe parcurs Biserica n-a fost niciodata "scutita" de tensiuni de genul asta.
Insa pana nu de mult, ereziile apocaliptice erau exclusiv apanajul protestant..