Citat:
În prealabil postat de topcat
[SIZE=6][COLOR=#cc0000]Numeri 31[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=2][/SIZE][SIZE=2][COLOR=#ccccaa]15[/COLOR] El le-a zis: „Cum? Ați lăsat cu viață pe toate femeile?
[/SIZE]
[SIZE=2][COLOR=#ccccaa]16[/COLOR] Iată, ele Sunt acelea cari, după cuvântul lui Balaam, au târât pe copiii lui Israel să păcătuiască împotriva Domnului, în fapta lui Peor; și atunci a izbucnit urgia în adunarea Domnului.
[/SIZE]
[SIZE=2][COLOR=#ccccaa]17[/COLOR] Acum, deci, omorâți pe orice prunc de parte bărbătească, și omorâți pe orice femeie care a cunoscut pe un bărbat culcându-se cu el;
[/SIZE][SIZE=2][COLOR=#ccccaa]18[/COLOR] dar lăsați cu viață pentru voi toți pruncii de parte femeiască și pe toate fetele care n-au cunoscut împreunarea cu un bărbat.
[/SIZE]
[SIZE=2]Ma gindesc ca cu virginele, odata impartite la sfatul aceluiasi Dzeu, erau foarte bine tratate.[/SIZE]
[SIZE=2]Acelasi Dzeu care ii da lui Moise cele 10 porunci, il trimite pe acesta sa cucereasca un alt trib. Si nu oricum.[/SIZE]
Dupa cum se vede, oamenii erau ceva mai normali ca Moise, au incercat sa nu omoare decit barbatii. Insa Moise, mesagerul lui Dzeu, a calmat oamenii si i-a "invatat" cum se face. De fapt cum se transeaza lucrurile.
[SIZE=2]Cum credeti ca puteti spune ca cele 10 porunci sint ok, dar sfaturile ce i le da Dzeu lui Moise pe urma nu mai sint ok.[/SIZE]
[SIZE=2]Justificarea cum ca "asa era vremea atunci" nu are nici o valoare, pentru ca Moise nu facea nimic de capul sau. Sau facea?
[/SIZE]
|
Baieti,
Atentiune, ca fratele Topcat a gasit pe net o colectie de locuri din Biblie care contesta bunatatea lui Dumnezeu. :)) Majoritatea din VT.
Eu am vrut sa deschid un topic special pentru a clarifica aceste locuri, dar am renuntat ca sa nu-i smintesc pe unii. Dar am fost sigur ca se vor gasi altii care sa atinga subiectul...
Deci, cine se pricepe sa-i talcuiasca omului Numerii 31.