Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Morala Crestina

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 14.03.2025, 20:44:08
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2016
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ALARIC Vezi mesajul
Eu nu am inteles de ce se agita astia de la finante cu tranzatiile intre membrii familiei, ca si cum ar fi ceva nou, chestia e veche, orice transfer mai mare de 10000 de euro intra in atentia bancilor si implicit a anaf-ului, nu conteaza ca e doar o tranzactie sau 10 a cate 1000 de euro. Cand se depaseste suma bancile o raporteaza, anaf-ul se uita imediat pe veniturile tale declarate, le ia probabil cateva secunde, daca nu ai nici un venit sau e mult mai mic te intreaba de sanatate.
Evaziunea trebuie probată de ei, nu tu să-ți dovedești buna intenție, iar ăștia au niște mijloace că te puteau termina cu popriri pe venituri din salariu să nu-ți poți debloca toți banii.

Citat:
În prealabil postat de ALARIC Vezi mesajul
Ce zice avocatul ala nu e ok, lumea poate sa dea iama prin banci sa-si scoata toti banii, s-ar bloca integul sistem bancar, nici o banca nu ar putea onora cash instant la toti clientii. Dar statul nu cred ca ar face asa ceva, nu poate legal, dar ce poate sa faca e sa se imprumute la romani, cu dobanzi ok, dupa care o sa-i dea inapoi, fara probleme numai ca investitorii o sa descopere ca de fapt nu au castigat mai nimic, preturile au crescut intre timp si dobanda abia le acopera, adica poate sa devalorizeze banii.
Vreo 43% din români încă primesc banii de salariu cash, ceea ce e bine dpmdv, dar e prea puțin.
Cash is king va fi noua deviză, observi că au mania de a limita cashul fiindcă nu te pot urmări ce cumperi, de aceea au introdus și sistemul de facturare pe persoană fizică la comenzi online.
De aceea nu e bine să comanzi online, ci doar cash din magazin, chiar dacă vânzătorii vor să-și scoată costurile de logistică și limitează anumite produse să fie aduse numai din online.

Tags
impozit, povara fiscala, taxa

Thread Tools
Moduri de afișare