Citat:
În prealabil postat de ALARIC
Eu nu am inteles de ce se agita astia de la finante cu tranzatiile intre membrii familiei, ca si cum ar fi ceva nou, chestia e veche, orice transfer mai mare de 10000 de euro intra in atentia bancilor si implicit a anaf-ului, nu conteaza ca e doar o tranzactie sau 10 a cate 1000 de euro. Cand se depaseste suma bancile o raporteaza, anaf-ul se uita imediat pe veniturile tale declarate, le ia probabil cateva secunde, daca nu ai nici un venit sau e mult mai mic te intreaba de sanatate.
|
Evaziunea trebuie probată de ei, nu tu să-ți dovedești buna intenție, iar ăștia au niște mijloace că te puteau termina cu popriri pe venituri din salariu să nu-ți poți debloca toți banii.
Citat:
În prealabil postat de ALARIC
Ce zice avocatul ala nu e ok, lumea poate sa dea iama prin banci sa-si scoata toti banii, s-ar bloca integul sistem bancar, nici o banca nu ar putea onora cash instant la toti clientii. Dar statul nu cred ca ar face asa ceva, nu poate legal, dar ce poate sa faca e sa se imprumute la romani, cu dobanzi ok, dupa care o sa-i dea inapoi, fara probleme numai ca investitorii o sa descopere ca de fapt nu au castigat mai nimic, preturile au crescut intre timp si dobanda abia le acopera, adica poate sa devalorizeze banii.
|
Vreo 43% din români încă primesc banii de salariu cash, ceea ce e bine dpmdv, dar e prea puțin.
Cash is king va fi noua deviză, observi că au mania de a limita cashul fiindcă nu te pot urmări ce cumperi, de aceea au introdus și sistemul de facturare pe persoană fizică la comenzi online.
De aceea nu e bine să comanzi online, ci doar cash din magazin, chiar dacă vânzătorii vor să-și scoată costurile de logistică și limitează anumite produse să fie aduse numai din online.