Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 08.01.2014, 22:12:29
preamultadezbinare preamultadezbinare is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.11.2009
Implicit

[quote=Hitchens;546809]

<<Scopul nostru pe pamant este identic cu al oricarui animal insa spre deosebire de noi, animalul nu pune aur pe turle.>>

Pai atunci,de ce sa nu ne comportam ca animalele?Scopul,(finalitatea) e acelasi(aceeasi)-supravietuirea acestui organism fizic cat mai mult timp posibil,si prin orice mijloace(scopul scuza mijloacele).

<<Am fost fortat sa ma nasc, sa cresc intr-un mediu neortodox, sa cunosc "ispitele" vietii si sa fac mai multe pacate decat exista fire de iarba si sa devin un ateu convins. Nu prea are sens nu?>>

Si eu m-am nascut si am crescut la fel,la mine in casa nu s-a mers niciodata la biserica,nici macar de pasti si de craciun,si nu a existat o Biblie(am 45 de ani,am crescut in perioada comunismului).Dar,cu toate astea,nu sunt ateu,iar evolutia mi se pare o imensa greseala.
Insa nici crestin nu pot spune ca sunt.Pana aici am reusit sa ajung,deocamdata :credinta in Dumnezeu(sau in cineva care ne-a creat).Si sa nu crezi ca eu n-am intrebari pe marginea Bibliei.Nu-mi ajunge timpul sa discut aici cate intrebari si chestii neclare am.De aceea te inteleg(zic eu)mai bine decat cei care sunt afiliati la un cult religios sau altul.

Parerea mea e ca ar trebui despartita discutia daca exista sau nu un Dumnezeu,de discutia referitoare la diverse dogme ale diferitelor culte religioase(Sfanta Treime,mantuire,etc).Hai intai sa punem temelia:1/exista sau nu Dumnezeu,si 2/ mai urmeaza sau nu ceva dupa moarte?De fapt,pe om(pe mine,cel putin) il intereseaza mai mult a doua,care insa,nu prea are sens fara prima...
Reply With Quote

Thread Tools
Moduri de afișare