Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 05.04.2012, 11:17:05
vsovivi vsovivi is offline
Banned

Data înregistrării: 09.10.2008
Locație: Insectharul ortodox, în nepocăibilul pocăibil și pocăindu-se tainic.
Religia: Ortodox
Implicit

stefan florin:
amice esti intr-o MARE EROARE.
eu:
ești flașnetar... eroșu.

Daca ai fi citit ceea ce vreau eu sa-ti trimit, altfel am fi vorbit acum.
Nu ți-am spus că poși să te speli pe cap cu toate dovezile și documentele și cărțile cărturarilor? Poți să le dai foc liniștit ca să nu mai ispitești pe nimeni cu minciunile și jongleriile și măsluielile impostorilor! Băutura asta îmbătătoare a lor te duce la pierzare!

In ziua de 23 august 1944 maresalul ar fi primit raspus din partea rusilor ca ei sunt de acord pentru semnarea armistitiului. Regele se împotrivea armistitiului negociat de guvernul Antonescu cu rusii. Pozitia lui fata de armistitiu rezulta clar dintr-o declaratie facuta lui Gheorghe Bratianu: "Daca îl lăsăm pe Antonescu sa faca singur armistitiul, ne va tine sub papuc". Cu acest prilej, l-a sfatuit pe Bratianu sa se retraga de la orice actiune cu Antonescu. În acest spirit a actionat si Gheorghe Duca, trimisul regelui la Stockholm, care, si la vârsta de 80 de ani, îsi facea un titlu de "glorie" din misiunea ce i-a dat-o Regele de a sabota tratativele de armistitiu româno-sovietice, iar mai tarziu l-a arestat.
Semnificativ pentru prestigiul de care se bucura la Moscova Maresalul Antonescu este si raspunsul dat de Molotov lui Lucretiu Patrascanu, la 12 septembrie 1944, prezent la Moscova cu delegatia româna pentru semnarea armistitiului (capitularii). Când Patrascanu a întrebat de ce conditiile de armistitiu impuse de catre URSS României sunt mai grele decât cele oferite lui Antonescu, Molotov i-a raspuns: "Antonescu reprezenta România, iar voi nu reprezentati pe nimeni".
Uite aici marturia unui veteran de razboi in legatura cu arestarea soldatilor romani de catre rusi dupa arestarea maresaluilui Antonescu:
“În noaptea de 23 August, regele Mihai anunța la Radio că fusese semnat un armistițiu cu sovieticii (…) De fapt armistițiul nu a fost semnat până pe 12 Septembrie, la Moscova. (…) Dat fiind că nu se semnase armistițiul, toate trupele române, care se aflau pe frontul din Moldova și Basarabia și care încetaseră focul, după ordinul regelui Mihai, au fost făcute prizoniere de către ruși; soldații și ofițerii au plecat captivi către Rusia. Așa că a fost o capitulare și nu un armistițiu. Exista aici un rege care își preda armata dușmanului. În ce țară din lume poate fi găsit un șef de stat asemănător? Pe 20 Iulie 1945, i s-a decernat prin mareșalul Tolbukhin din ordinul lui Stalin „Ordinul Victoriei Sovietice”. Tristă onoare de a fi decorat de către dușmanul de moarte al poporului său!” – General Platon Chirnoaga, șef-adjunct al Statului Major al Armatei a III-a pe Frontul de Est
Cine este prost informat amice? Cine a fost tradator?

Știi foarte bine cine, Antonescu și echipa de limbrici și toți care l-au adulat căci regele i-a oferit să conducă războiul împotriva furerului care ne răpise Ardealul de nord și Basarabia și Bucovina împreună cu sovieticii, sau ai uitat de pactul Ribentrop-Molotov și că furerul dăduse hortiștilor Ardealul de nord de unde se făcuseră deportări spre lagărele de muncă și exterminare?

Păi ce rezultă stimabile din politica asta a lașității?

După un discurs elucubrant cu gât de lebădă, l-am chemat și ne-am aliat cu lupul pus paznic la oi care a făcut noul revizionism cu hortiștii și sovieticii împreună și ne-am asociat cu el dâruindu-i tot petrolul de frica războialeor blițcrig câștigate de el și l-am chemat în ajutor pe el să ne elibereze de sovietici, le-am dat lor victoria de eliberare a Basarabiei și Bucovinei deși cam singuri ne-am luptat până la Nistru și apoi am mers în campania de cotropire a pământurilor sovieticilor deși regele a ordonat să nu trecem dincolo de NISTRU. Și poate ție ți se pare normal să trădăm relațiile frățești cu aliații: Franța, Grecia, Anglia, Rusia, America, și alte țări și popoare prietene care ne ajutaseră cu 20 de ani inainte la câștigarea primului război mondial?.. doar așa din pragmatism laș și supunere oarbă la 'mesianismul' rasist și fascist și nazist care nu erau decât niște prădători și jefuitori al tuturor?

Deci intrarea în război a României de partea nemților este cea mai mare trădare, întrucât se știa de noul revizionism, de invazia Poloniei, Cehoslovaciei, Franței, și se știa de pactul cu bolșevicii al naziștilor.
Regele a aflat din ziar. Dar chiar așa a fost o decizie bună, căci spărgea practic alianța socialiștilor imperialiști naziști și bolșevici.

Dar sovieticii ajunși la Nistru căci noi ne-am retras voiau pacea ca să aibă flancul acoperit, tot era ceva pentru ei, dar mult mai bine s-ar fi folosit de întoarcerea armelor și de aceea l-au trimis pe Botnăraș să negocieze la rege... care a semnat ceva cu regele, dar sovieticii când s-au văzut cu sacii în căruță, n-au mai recunoscut invocând un act de armistițiu, pe când regele semnase un act de trecere de partea aliaților, deci implicit deveneam aliații sovieticilor și nu mai trebuia să existe armistiții!

Dar ce ar fi urmat dacă regele și guvernul de uniune națională n-ar fi dorit întoarcerea armelor și trecerea de partea aliaților?

Păi:
Ardealul de nord urma să fie sovietic sau să rămână maghiar pe veșnicie.
Rămâneam și fără Basarabia și Bucovina care revenea fie nemților fie sovieticilor dar și fără Ardealul de nord. Deci eram definitiv pierduți fără niciun drept de revendicare, și nu am fi meritat niciodată recuperarea teritoriilor, căci practic am fost de partea furerului și nu am sprijinit dreapta cauză a celor cotropiți, deci urma să rămânem ciuntiți pe drept.

Purtam rușinea istoriei căci din lașitate am rămas fideli furerului sau lui stalin ca și niște limbrici lăsând pe alții să se omoare între ei sau să moară în vest aliații pentru noi, ieșind din război ca niște lași.

Iar apoi dacă sovieticii s-ar fi dezvoltat cum s-a întâmplat în războiul rece, din prăzile de război și munca robilor popoarelor bolșevizate am fi fost în sfera lor de influență și deveneam încet dar sigur o republică sovietică și eram supuși pe veci pe motiv că noi am invadat pământurile lor și au murit atât de mulți sovietici din cauza noastră. Nu pricepi în ce ispită ne atrăseseră socialiștii? De aia regele a ordonat să nu trecem Nistru și Antonescu pricepând a întârziat atacul împotriva sovieticilor la cotul Donului până iarna căci avea interesul de a ieși de la comanda armatei după marea încercuire și frigul incredibil iar apoi a lăsat pe front doar niște divizii neînarmate decât cu două tunuri trase de cai și cu gloanțe puține și care aveau rolul ca la baionetă să apere flancul armatei germane de invaziile copleșitoare ca număr ale sovieticilor. Deci nu aveam un rol de atac ci de a apăra flancul. Iar în țară au fost păstrate toate trupele de elită și grosul armatei bine dotat. De aia am avut după întoarcerea armelor posibilitatea de a ajunge a patra putere după numărul morților contra naziștilor!

Ce ar fi însemnat lașitatea la momentul culminant al istoriei? Ce ar fi însemnat dacă regele Mihai nu ar fi ordonat cele 3 zile de retragere pentru nemți și întoarcerea armelor?

Păi războiul nu era decis și aliații aveau pierderi imense pe frontul din vest și nu spărseseră frontul, nemții bine baricadați aveau incursiuni bliț-crig, făceau deja rachete și lansau în Anglia rachete iar aviația bombarda tot dincolo de front. Existau atacuri la generali și pierderile erau imense, aliații își sacrificau armatele pe continent fără niciun rezultat, Parisul era încă ocupat, nordul Italiei, și era blocadă pe Nistru până în țările Baltice. Rușii nu câștigaseră nimic ci se retraseră nemții pe poziții din ariile largi pentru că furerul ordonase că adevpăratul război este în vest. Rușii cu două trei tancuri și câteva avioane de lemn și cu armata plină de boli și păduchi și risipită nu mai aveau niciovaloare și oricând putea fi respinsă.

A fost nevoie ca românii să se arunce în luptă și în timp de câteva luni armata sovietică să se refacă și ca număr și ca dotări și așa au ajuns în Germania căci pe linia întâi armata română și partizanii sârbi se luptaseră ca îngerii!

Altfel războiul s-ar fi prelungit și ajungea la faza atomică rapid și dezastrul ce urma era incalculabil.

continuarea mai jos

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
cine/ce sunt? victortiti89 Din Noul Testament 1 29.05.2011 18:31:25
Cine are nevoie laurschepsis Umanitare 2 24.02.2011 23:01:53
Cine stie? Adriana Cluj Generalitati 2 26.08.2010 21:36:05
Cine stie? KKokos Generalitati 2 02.12.2009 18:24:33
Eu cu cine votez? ClaudiuT Stiri, actualitati, anunturi 81 02.08.2009 23:22:27