Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 06.04.2012, 13:41:36
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vsovivi Vezi mesajul
stefan florin sau micul răspândac al flașnetarilor roșii:

In vara fierbinte a anului 1944 ,armata germana evacuase Bielorusia si isi stabilise pozitii defensive puternice pe Vistula. (zic ei, defapt frontul era de pe nistru până sus spre țările Baltice, însă erau poziții și mai întărite pe Vistula și pe Prut) La Sud situatia era inca neclara, desi rusii presau puternic ,desfasurandu-si nenumaratele tancuri si divizii de infanterie ,germanii si romanii rezistau destul de bine. La 20 August Frontul 2 Ucrainean a atacat la sud de Iasi. Este momentul in care la 23 August radio Bucuresti anunta ca Romania a facut pace cu Aliatii si a declarat razboi Germaniei. Aici se minte grosolon și știu de la poveștile zise de bunicul meu înainte de a fi lichidat de comuniști prin 50 și ceva, căci știa prea multe, frontul era pe Nistru și el se afla acolo ca medic pe front când a fost dat ordinul de întoarcere a armelor și a fost luat și el prizonier și dus în Siberia pentru că nu a vrut să devină comunist și antiregalist căci el era apolitic, și l-au considerat trădător că cică nu vrea să lupte cu nemții când el fiind din Transilvania a trebuit să se mute cu domiciliul în urma confiscării Ardealului de nord!
Armata Rosie speculeaza situatia nou creata si in 27 August intra in Galati, apoi ocupa campurile petrolifere de la Ploiesti si pe 30 August "eliberaeaza" Bucurestiul. Blindatele rusesti parcurg 400 Km in nici doua saptamani. Dupa inca o saptamana Armata Rosie se deplaseaza pana la Turnu Severin ,la granita cu Iugoslavia (parcurg peste 300 Km). Este o conjunctura extraordinara pentru rusi, care deschide noi perspective de a scurta razboiul si totodata pentru a ocupa cu usurinta mari teritorii. Pentru nemti este o colosala catastrofa, mai mare ca cea de la Stalingrad. In cateva zile pierd aliniamentul fortificat Focsani-Namoloasa-Galati si un teritoriu imens in Balcani. Erau 3 aliniamente fortificate Nistru, Prut, Iași-Nămoloasa.
Mai mult Armata 6-a germana (20 de divizii) se dezintegreaza si un hau se casca acum in frontul ruso-german.
Este clar ca aceste evenimente au condus la scurtarea razboiului. Nu aceste evenimente au dus la scurtarea războiului ci decizia hotărâta a regelui Mihai a dus nu la scurtarea războiului ci la schimbarea rezultatului, abea așa au câștigat aliații nădejde și speranță, căci la data respectivă numărul pierderilor aliaților pe continent era imens iar frontul nu se putea sparge, Parisul fiind încă ocupat.

Daca Romania lupta pana la capat alaturi de nemti, cu siguranta Armata Rosie ar fi avut mari dificultati in a rupe pozitiile germano-romane. In plus pozitiile defensive puternice de pe Vistula s-ar fi continuat in sud cu linia Carpatilor, care ar fi fost ocupata de armata germana si romana. Bariera Carpatilor ar fi reprezentat un obstacol formidabil pentru Armata Rosie.
Se insista prea putin pe acest moment decisiv in desfasurarea razboiului. Nu trebuie omis faptul ca Wehrmacht-ul avea inca o forta considerabila ,iar finalul razboiului putea fi doar intuit. In vara anului 1944 nemtii inca dispuneau de importante mijloace de a continua lupta.
Asa cum Armata Rosie nu a reusit sa treaca Vistula decat peste sase luni, exact la fel s-ar fi putut intampla pe linia fortificata Focsani-Namoloasa-Galati.
Este evident ca 23 August a fost un act nesabuit al Romaniei si al Regelui Mihai. In primul rand romanii si-au tradat aliatii alaturi de care luptasera timp de peste trei ani de zile (nu e vorba de trădare din moment ce li s-a dat 3 zile să se retragă, nimeni nefiind capturat la modul viclean și în Germania n-am intrat, deci nu poți susține ca imperialist care răpești, ocupi și sugi resursele și petrolul că dacă ei vor să te scoată din țară ca să se elibereze de exploatator că nu a fost războiul lor dincolo de Nistru, căci tu le-ai răpit o parte din țară, Ardealul de nord și Basarabia și Bucovina cu partenerii socialiști, acuma tu poți susține și emite pretenții de a fi socotit ca un act de trădare acceptarea ofertei sovieticilor, un gest curat și cinstit ce vine din dorința firească a iubirii de patriotism pe baze cinstite, ca să zici că te-ar fi trădat. Deci nu e niciotrădare din moment ce România a slujit doar libertăți națiunilor căci în Germania nu a intrat căci regele a dat ordin.), in al doilea rand elita Armatei Romane de pe Frontul de Est a intrat in captivitatea rusilor,(un alt fals grosolan, căci diviziile de elită erau ținute să apere Bucureștiul și la școlile de ofițeri, deci grosul armatei române și de elită era în țară pregătit să riposteze și să fie trimis pe front căci Antonescu de asta avea încredere, căci avea efective nefolosite și netrimise pe linia întâi, știu de la tata care a trăit războiul) in al treilea rand tot frontul romano-german s-a prabusit oferind Armatei Rosii o oportunitate unica si extraordinara ; oportunitate care a fost exploatata din plin de rusi, care nu au ezitat nici o clipa in a ocupa Romania fara lupta.
Armata Romana numara peste 1.000.000 de oameni ,iar Grupul de Armate Ucraina de Sud, comandat de generalul Friesner avea aproape 500.000 de oameni, dotati cu sute de tancuri, artilerie puternica si cu o mare experienta in purtarea luptelor defensive. (o altă minciună, rușii erau cu două trei tancuri și cu căruțe confiscate de la țărani, erau complet dezorganizați și veneau în urma armatei Române până în Germania) Cele doua armate reunite si rezolute in lupta cu siguranta ca ar fi reprezentat un adversar redutabil pentru rusi.
Dupa 23 August 1944 ne-am ales cu 45 de ani de comunism si cu faptul ca germanii nu ne vor ierta in veci pentru marea capcana pe care le-am intins-o in acea vara fierbinte. (Nu e nicio capcană din moment ce li s-a dat timp și drum să se retragă și să plece din țară fără a fi atacați, ei însă au bombardat palatul regal, și ei erau socialiști naționaliști imperialiști exact ca sovieticii care se dădeau internaționaliști, nu poți spune că ai fost trădat dacă românii, regele și guvernul de uniune națională au înțeles că nu ești de cuvânt și că vrei definitiv răpirea Ardealului de nord și Basarabi și Bucovina pe care aveai tratat cu sovieticii)
In acest context, trebuie subliniat si faptul ca daca Romania ar fi luptat pana la capat alaturi de nemti, am fi putut asista la evenimente imprevizibile in urmatorul an sau chiar mai mult de atat, Germania ar fi fost capabila de mari surprize pe plan politic si militar. Implicit rusii nu ar fi ajuns asa repede in Balcani si nu li s-ar fi deschis portile Europei Centrale.
In subsidiar ,trebuie amintit ca Ungaria a luptat pana la capat alaturi de germani ,iar Europa de astazi o rasplateste pentru asta ,mai mult nu dezvolt, acesta este un alt subiect.
Concluzionand, putem spune cu certitudine ca 23 August 1944 este o zi neagra in istoria Romaniei ,implicatiile acestei zile istorice marcand societatea romaneasca pana in ziua de astazi. (o altă minciună că ar fi neagră pentru români sau germani sau unguri, defapt ea este cea mai albă zi a tuturor timpurilor dar ea nu aparține nici nemților fasciștilor, naziștilor sau hortiștilor, nici aliaților și nici sovieticilor, nici comuniștilor sau altor partide, nici lui Ceaușescu sau alți impostori erijați și emanați, ci ea este ziua regelui Mihai și a uniunii naționale și a victoriei națiunilor, căci atunci s-a hotărât soarta celui de al doilea război mondial!.. luându-se dreapta decizie cu toată hotărârea.)

Deci v-am zis să nu-i mai credeți pe istoricii mincinoși care 'ne-au făcut' mereu din pix!.. Adevărul este scris în cer cu sânge de român creștin!.. și zic asta ca să nu vă îmbolnăviți de oftică și de frustrări de la aluatele tuturor fariseilor și cărturarilor vicleni și răi, dar voi n-aveți decât să faceți ce poftiți... că nu vă port eu grija... deșartă.
ce vrajeala ieftina!Sincer! Ziua regelui Mihai si a uniunii netionale si a victoriei natiunilor! Amice tu NU stii istorie nici cat un elev de clasa a 8-a. Si iti spun asta ca un amic. M-ai documenteaza-te si pe urma mai vorbim. Vezi adevaratul motiv pentru care a inceput al 2-lea razboi mondial si cine sunt adevaratii invingatori ai razboiului...si mai vorbim.Tu il faci pe Mihai un adevarat Cid al Europei (sper ca ai auzit de Cid-vezi istoria Spaniei si razboiul ei contra maurilor), ceea ce nu e cazul. Daca romanii vor sa se intoarca la monarhie ...FIE...eu unul NU am nimic impotriva. Dar FARA MIHAI REGE. Sa aducem pe altul. El si-a pierdut acest drept. Ca sa nu m-ai zic ca a abdicat ca un las (si-a vandut abdicarea pe 30 de arginti: bani, tablouri, masini,etc).

Last edited by stefan florin; 06.04.2012 at 13:49:51.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
cine/ce sunt? victortiti89 Din Noul Testament 1 29.05.2011 18:31:25
Cine are nevoie laurschepsis Umanitare 2 24.02.2011 23:01:53
Cine stie? Adriana Cluj Generalitati 2 26.08.2010 21:36:05
Cine stie? KKokos Generalitati 2 02.12.2009 18:24:33
Eu cu cine votez? ClaudiuT Stiri, actualitati, anunturi 81 02.08.2009 23:22:27