Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 01.06.2010, 04:15:52
ALEXANDRU ANASTASIU's Avatar
ALEXANDRU ANASTASIU ALEXANDRU ANASTASIU is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.03.2010
Locație: România
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de topcat Vezi mesajul
Si daca a zis, asa e :) Apel la autoritate ilogic.
Fizica cuantica nu e misterioasa. Arata numai ca realitatea microscopica nu e aceeasi cu realitatea macroscopica, pe care se bazeaza perceptiile noastre. Faptul ca nu ne putem imagina o particula cuantica nu inseamna ca ea e de nepatruns cu mintea omeneasca; putem face predictii oricit de precise cu ajutorul fizicii.

Interpretarea "relativista" a textelor biblice nu are nici o legatura cu relativitatea spatiului si timpului din fizica. Doar ignorantilor li se pare ca daca spui ca unuia i se pare ca timpul pentru el se scurge mai incet decit pentru altcineva inseamna ca a descoperit teoria relativitatii restrinse.
Exemplul cu Einstein nu il inteleg, probabil ca nici tu.
Dupa cum am mai spus, exista oameni de stiinta credinciosi, dar nu am auzit de oameni de stiinta care sa nu fie materialisti in domeniul pe care il studiaza.
M.Born arăta acolo, (păcat pentru tine, mai ales că zici că ești fizician,că nu ai citit cartea sau nu o mai ți minte), că principiul cauză efect din fizica anterioară fizicii cuantice s-a demonstrat nereal prin fizica cuantică și că există un comportament ba de undă ba de particulă care îi nedumerește și care îi dă caracterul ei misterios.
Pentru noi creștinii nici asta nu e greu de înțeles deoarece știm că la baza creației nu stă hazardul, nu stă particula, nu stă undă ci stă Rațiunea adică Dumnezeu Cuvântul, care e Personal. Lucru pe care l-au descoperit șocați și geneticienii vrând să dea de originea vieții au dat de cărți minunate scrise prin nucleotide, deci rațiune pură și nu hazard și oamenii de tunel (Homo Sapiens Genevis), vrând să dea de bosonul Higgs, așa-numita particulă a lui Dumnezeu au dat de formule matematice incredibile.
Dragul meu lui Dumnezeu nu i se pare că o zi e ca mia de ani care a trecut căci este Atotștiitor, nu merge cu păreri ca ateii ignoranți. Pentru El chiar este. psalm 89, "4. Ca o mie de ani inaintea ochilor Tai sunt ca ziua de ieri, care a trecut si ca straja noptii."Sunt niște experimente duhovnicești prin care au trecut oamenii credincioși din mai multe secole dinainte de Einstein unii chiar din contemporaneitate, chiar unii de pe forum pe care i-am cunoscut eu și care arată că timpul este relativ, nu că li se pare că trece greu sau repede cum ai înțeles tu, pentru că tu fiind ateu nu cunoști și nici nu poți avea încă asemenea experiențe. Fără grijă însă că după moarte toți le au deci și tu. Nu ți le spun pentru că după cum am observat tu nu vrei să afli adevărul ci vrei doar să te demonstrezi pe tine, adică adevărul relativ la tine.
Eu exemplul cu Einstein îl înțeleg foarte bine și la fel și ceilalți ortodocși de pe forum, tu nu poți din încăpățânarea fundamentalistă (să zicem talibanică? dar nu cu atac la persoană ci la ateism) iar nu rațional științifică de a fi ateu.
Materialismul înseamnă acea ideologie care susține că nu există decât materia. Vezi nu prea ești stăpân pe noțiuni. E tot datorită superficialitîții credinței tale care se încăpățânează să nu meargă până la capăt
Citat:
Poti gasi, poti sa o faci si singur, e de-ajuns sa calatoresti intr-o tara civilizata.

Credeam ca discutam cit de cit stiintific, poti sa ma scutesti de pilde.
Acolo era o statistică a unui om de știință englez. Ți se par englezii necivilizați sau negi doar statistica omului de știință englez și civilizația engleză acolo unde nu-ți convine dar o folosești doar acolo unde îți convine adică folosești falsa civilizație ca un scut?

Citat:
Ce este mai important pentru om?
Nu stiu sa mai existe azi vreun mister pe care stiinta sa nu-l fi transformat in problema, daca nu cumva a fost rezolvat.
Acest mister este MOARTEA și ce rost mai are viața dacă se moare și urmează nimicul. Știința poate să afle tot, (ceea ce în veac nu va afla căci Dumnezeu este nesfârșit), dar dacă nu află taina morții n-a aflat absolut nimic.

Citat:
Pai am spus eu cumva ca qi e ceva real? Chinezii, folosind observatia pe cadavre, au vazut ca omul insipra ceva, acel ceva merge in plamini, de acolo in singe, care e pompat apoi de inima in tot organismul. Inflamatiile apar acolo unde acest circuit e blocat si ei il deblocau cu ajutorul acelor.
Repet bazele stiintifice ale acupuncturii:
-intensificarea circulatiei sanguine, si se stie ca singele contine tot ce ii trebuie organismului pentru a se autovindeca
-stimulaea capacitatii organismului de a vindeca rani mai vechi prin inducerea de microtraume in zona afectata
-inducerea eliberarii de endorfine, norepinefrina sau encefalina (mult mai puternice decit morfina) prin stimularea directa a nervilor
-reducerea intensitatii durerii in bolile cronice prin influentarea circuitului serotoninei in singe
-relaxarea muschilor blocati
-stimularea producerii de oxitocina, ceea ce reduce stresul
Arata-mi te rog ce anume contrazice medicina ca fiind inexistente sau ca fiind nevindecatoare
meridianele energetice ai spus tu într-o altă postare că sunt corespondente plexurilor vasculare, anatomia te contrazice. bine că ai renunțat.
Cele enumerate mai sus de tine sunt reale dar la capitolul acupunctură am să arăt că sunt dăunătoare iar nu binefăcătoare după un studiu medical

Citat:
Pentru mine mintea reprezinta totalitatea proceselor din creier.

Nu pot sa cred ca nu ai citeva secunde disponibile
demonstrează-mi că există minte. Nu mai o da pe alături. Crezi că răspunzi științific dar de multe ori mi se pare că nu poți înțelege în profunzime nici sensurile întrebărilor simple
am câteva clipe dar le folosesc pentru tine doar dacă dorești să afli cu adevărat adevărul. Pentru Ortodocși Adevărul este Hristos iar aflarea adevărului este o problemă nu de distracție intelectuală. În cazul de față pentru mine a vorbi despre adevăr nu este un concurs de superioritate cavalerească la schimbul de replici cu tine pentru a te birui sau a te convinge să te recunoști înfrânt sau ca să mă satisfac că te-am trecut de partea mea. Pentru mine aflarea adevărului este o problemă pe viață și pe moarte, și oamenii ca să se mântuiască trebuie să aibă această dorință de a afla adevărul. De dragul tău nu ca ateu ci ca om, chip al lui Hristos iar nu verișor cu dobitocul, corespondez cu tine și îți tot arunc chei (nu mănuși) potrivite pentru ușa inimii tale. dar am impresia că pui pentru fiecare cheie un kg de mortar adeziv pe gaura cheii tale. Doar ca să nu lași pe Hristos să intre. Doar ști că El nu forțează pentru că iubește Apoc 3, 20. Iata, stau la usa si bat; de va auzi cineva glasul Meu si va deschide usa, voi intra la el si voi cina cu el si el cu
Mine. . Și deci nici eu nu vreau să te forțez. Dacă accepți de dragul meu să citești cartea la care ți-am făcut trimitere, pentru mine va însemna că și tu dorești cu adevărat adevărul și mă vei face să mai corespondez. sau dacă vrei să părăsim tonul de box cu cuvintele în public și să vorbim prietenește și autentic pe mesaje private iar primesc. Dar dacă nu dorești din varii motive aceasta sunt obligat să încetez acest joc de cuvinte contradictorii ce poate merge la nesfârșit pentru că a vorbi în deșert despre tainele lui Dumnezeu este un păcat care întristează pe Duhul Sfânt și eu nu vreau să întristez pe Dumnezeul meu cel prea bun.

Citat:
E o meteahna a medicinii vestice, care se concentreaza pe pilule, atit de necesare profitului in industria farmaceutica, coroborata cu aura esoterica si deci de respingere apriorica a acupuncturii. Avind in vedere ca acupunctura are intr-adevar rezultate (exista destule studii in acest sens), cred ca din introducerea ei intr-un circuit corect stiintific (prin renuntarea la meridiane, puncte energetice si alte asemenea aberatii) am avea de cistigat.
Dar și acupunctura aduce mulți bani direct la practicienii excroci care vând îndrăcire, fără nici o cheltuială decât pentru câteva ace. Măcar la pilule se muncește ceva și se cheltuiește și mai mult. Nu e o respingere apriorică ci o respingere datorate experienței autentic și profund științifice a medicilor care au studiat cazuri de îmbolnăviri grave datorate acupuncturii (nu-și dau cu părerea de pe urma studierii doar a fizicii și internetului cum faci tu) și datorate experienței duhovnicești adânci a creștinilor (și nu doar superficiale ca ale ateilor) care au sesizat gogomănia cu ambalaj de pseudoștiință a acupuncturii. mai pe larg la capitolul acupunctură.

Pentru că dragul meu ateii își învelesc dorința de a păcătui, într-o haină subțire de știință mincinoasă ce le dogmatisește păcatul și le dă voie să păcătuiască cât poftesc. Asta se vede și din modul superficial prin care tratează problemele trecând peste ceea ce le dă evident argumentația peste cap, lucru vizibil și în postările ateilor pe acest forum. Deci sunt lipsiți de experiență științifică autentică.
Oamenii de știință experimentează în materie iar la experiențele folositoare în duh se rezumă doar cei care caută adevărul dar ca un credincios iar nu ca om de știință deci intră în ultima categorie.
Singur creștinii autentici experimentează și în materie și în duh într-un duh
de sete de adevăr mai presus de interesul personal . Experimentele creștine sunt eficiente căci duc direct în brațele Adevărului nu la marginea veșmintelor lui. Experimentele creștine sunt reproductibile gratuit în fiecare persoană, (chiar și în pruncii de țâță,) doar să vrea adevărul. fără a avea nevoie de a săpa tunele de miliarde de euro ca niște cârtițe cu ifose, care la final să arate lucruri scrise în Scripturi de mii de ani.
Că îndumnezeirea este experimentală se vede și din viața bisericească și din viața personală a ortodocșilor de rugăciune prin care se fac minuni de mută și munții dar și prin însăși firea creștinismului descrisă în Psaltire:

ps 33, 8. Gustati si vedeti ca bun este Domnul; fericit barbatul care nadajduieste in El.

SF. MARCU ASCETUL: "Atâta adevăr se află în spusele cuiva câtă siguranță îi dau smerenia, blândețea și dragostea"

Acum este publicată și viața (audio) Bătrânului care mi-a lămurit credința în iubire, aici:
Fratele Traian Bădărău (Tătăică)

Pentru cine dorește să fie ctitor la Catedrala Mântuirii Neamului, iată legătura.
Reply With Quote

Tags
bioterapie, înșelare demonică

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre nașterea din nou, din Duhul Sfânt și despre Botez Savonarola Sfinti Parinti (Patrologie) 15 20.07.2013 13:28:48
Petre Tutea despre Dumnezeu si despre atei tigerAvalo9 Generalitati 34 02.12.2010 15:37:16
Despre pacate si despre Canoanele duhovnicilor gheorghecoser23 Preotul 5 25.06.2008 17:01:23