Citat:
În prealabil postat de ALEXANDRU ANASTASIU
demonstrează-mi că există minte. Nu mai o da pe alături. Crezi că răspunzi științific dar de multe ori mi se pare că nu poți înțelege în profunzime nici sensurile întrebărilor simple
am câteva clipe dar le folosesc pentru tine doar dacă dorești să afli cu adevărat adevărul.
|
Mintea nu e o entitate, sint niste procese generate de creier. Vrei sa iti demonstrez ca exista niste procese care se petrec in craniu sau ce?
Citat:
Dacă accepți de dragul meu să citești cartea la care ți-am făcut trimitere, pentru mine va însemna că și tu dorești cu adevărat adevărul și mă vei face să mai corespondez.
|
Nu citesc o carte despre care spui ca e stiintifica si care nu are absolut nici o legatura cu stiinta. Sint atitea carti de literatura ce ma asteapta sa le citesc.
Citat:
Dar și acupunctura aduce mulți bani direct la practicienii excroci care vând îndrăcire, fără nici o cheltuială decât pentru câteva ace. Măcar la pilule se muncește ceva și se cheltuiește și mai mult. Nu e o respingere apriorică ci o respingere datorate experienței autentic și profund științifice a medicilor care au studiat cazuri de îmbolnăviri grave datorate acupuncturii (nu-și dau cu părerea de pe urma studierii doar a fizicii și internetului cum faci tu) și datorate experienței duhovnicești adânci a creștinilor (și nu doar superficiale ca ale ateilor) care au sesizat gogomănia cu ambalaj de pseudoștiință a acupuncturii. mai pe larg la capitolul acupunctură.
|
Te-am rugat mai sus sa imi dai un studiu din care rezulta cazurile de imbolnaviri grave datorate acupuncturii (nu le neg apriori, dar sint curios daca exista vreun studiu medical in sensul asta)
Vad ca acum ai adoptat si tu eticheta de pseudostiinta, folosita de mine de la inceput. Atita doar ca acupunctura are o sansa sa devina stiinta.
Citat:
Pentru că dragul meu ateii își învelesc dorința de a păcătui, într-o haină subțire de știință mincinoasă ce le dogmatisește păcatul și le dă voie să păcătuiască cât poftesc. Asta se vede și din modul superficial prin care tratează problemele trecând peste ceea ce le dă evident argumentația peste cap, lucru vizibil și în postările ateilor pe acest forum. Deci sunt lipsiți de experiență științifică autentică.
Oamenii de știință experimentează în materie iar la experiențele folositoare în duh se rezumă doar cei care caută adevărul dar ca un credincios iar nu ca om de știință deci intră în ultima categorie.
Singur creștinii autentici experimentează și în materie și în duh într-un duh
de sete de adevăr mai presus de interesul personal . Experimentele creștine sunt eficiente căci duc direct în brațele Adevărului nu la marginea veșmintelor lui. Experimentele creștine sunt reproductibile gratuit în fiecare persoană, (chiar și în pruncii de țâță,) doar să vrea adevărul. fără a avea nevoie de a săpa tunele de miliarde de euro ca niște cârtițe cu ifose, care la final să arate lucruri scrise în Scripturi de mii de ani.
Că îndumnezeirea este experimentală se vede și din viața bisericească și din viața personală a ortodocșilor de rugăciune prin care se fac minuni de mută și munții dar și prin însăși firea creștinismului descrisă în Psaltire:
|
Imi pare rau, vorbim despre lucruri diferite.
Daca tu crezi ca experimentele stiintifice autentice sint cele personale nu mai avem ce discuta.