Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir
M-ar mira să fie așa o permisiune la ortodocși. Catolicilor le este STRICT interzis să se spovedească și, mai ales, să se împărtășească la ortodocși sau la orice slujbă acatolică, în afară de cazul unei primejdii de moarte. Împrejurarea că în orașul în care locuim nu există biserică catolică nu dispensează de această regulă. Trebuie să ne spovedim și să ne împărtășim cel puțin o dată pe an. Ei bine, o dată pe an putem să mergem în alt oraș unde există biserică catolică. Orice putem să facem împreună cu frații ortodocși: acțiuni comune, rugăciune comună, vecernii, utrenii, Laude, Vespere, procesiuni comune: dar nu să ne împărtășim ! Prevederile referitoare la Sf Împărtășanie sunt serioase, nu e de glumit cu asta !
|
Bravo domnule catolic pt. credinta si respectul pt. disciplina voastra bisericeasca pe care liber consimtit o respecti si nu o tagaduiesti decit ... in caz de moarte ! Bravo !
Dupa cum ai sesizat ortodoxii ... lasa mult de dorit . Se justifica , se explica , se acopera de jena, de distante, de lipsa de prieteni sau masini , de orice , dar de orice ca sa se deslege singuri si sa se binecuvinteze asijderea . Poate o fi cineva care vazind credinta dumitate vor fi pusi pe ginduri . Citi nu merg la biserica ca la teatru si mai ales citi nu se impartasesc doar cu piine si vin, precum bine spune Sf. Ioan hrisostom, crezind ca s-au unit cu cerul !
De multe ori am spus-o si o repet iarasi : pt. cei ce cred cu adevarat nu este nevoie de dovezi , iar pt cei ce nu cred dovezile sunt de prisos !