Super decizie, daca ar fi si aplicata ! ! !
De multe ori am fost intrigata de situatia preotilor care au divortat, efectiv, pentru ca si-au gasit amante, uneori, insa biserica nu a luat atitudine in ceea ce priveste continuitatea relatiei lor cu Sf. Altar si " harul ' pe care-l detin. Sa nu mai vorbim de nedreptatile care s-au facut preoteselor care au ramas plangand, fara bani si crescand o droaie de copii...
Acum nu stiu, este posibil ca unii preoti sa devina victime prin aceasta decizie, fiindca exista si cazuri in care, chiar nu a depins de ei aceasta desfacere a casatoriei, atunci cred ca ar fi indicat a se reveni asupra trasaturilor reale a situatiei si deciziei initiale si a se pune in beneficiul partii vatamate.
Deci, cred ca mai indicat ar fi ca decizia sa fie selectiva, totusi, sa cantareasca bine lucrurile, dar, cum in viata omului se va strecura mereu coruptia si imoralitatea, cu siguranta astfel vor fi absolvite si persoane, sa-i spunem, inadecvate.
Exista si preoti care au divortat de doua ori si sunt pe punctul de-a o face si a treia oara...aici deja se exagereaza si nu se mai tine cont de statutul moral care trebuie sa-l prezinte preotul si, probabil ceva nu este in regula cu personalitatea acestuia, deci, nu stiu cum poate sa se conformeze preotiei astfel , mai ales cand enoriasii tind sa-l i-a drept exemplu, intr-un mod firesc.
Last edited by ory; 14.03.2010 at 18:04:12.
|