![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Hai mai frate Zaharia arata Sfintele Canoane de la vreun Sfant Sinod Ecumenic care zic ca preotul divortat dar nerecasatorit care adica traieste de unul singur nu are voie sa fie preot paroh si nu are voie sa fie invatator al altora.
Asta ca sa vorbim asa pe concret nu pe teoretic. |
|
|||
|
|||
![]()
Isi vor scoate oare preotii in cauza enoriasii la inaintare (cum s-a intamplat de multe ori cand n-au fost de acord cu hotararile superiorilor) s-au vor asculta smeriti de Sf Sinod? Din pacate cred ca va fi un intreg circ de care vor profita toti cei care stau la panda la usa ortodoxiei.
Desi nu stiu daca e chiar bine sa repari o greseala facand o nedreptate. Si spun asta pt ca daca pana acuma au inchis ochii macar sa nu se aplice retroactiv. Pt ca cei care sunt in aceasta situatie, sunt asa cu binecuvantarea ierarhilor. |
|
|||
|
|||
![]()
Un preot divortat care nu s-a recasatorit nu are niciun impediment canonic sa fie paroh!
La stilul asta un preot paroh divortat dar nerecasatorit va fi trecut mai intai preot slujitor si apoi cine stie cum poate sa fie scos si din preotie ca cica da exemplu rau! Apoi daca e hotarare a intregului Sfant Sinod al BOR vreau sa vad foaia pe care s-a dat asemenea hotarare cu semnatura tuturor ierarhilor din Sfantul Sinod al BOR pe ea. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Da este comunicatul patriarhiei pe net.
Si se zice acolo asa: "Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române în ședința de lucru din 11 februarie 2010" Pai daca Sfantul Sinod al BOR a luat o asemenea decizie la 11 februarie 2010 sa vedem si noi o copie dupa documentul cu aceasta decizie si cu semnaturile tuturor ierarhilor Sfantului Sinod al BOR pe respectiva decizie.Eu deocamdata nu vad asemenea copie. |
|
|||
|
|||
![]()
Tot pe Basilica vad scris asa:
http://www.basilica.ro/ro/stiri/biho...bruariebi.html Aci nu spune nimic de asemenea hotararea care s-ar fi luat in Sfantul Sinod. |
|
|||
|
|||
![]()
Da dar zice "dintre hotararile luate mentionam". Tu crezi ca e doar un zvon?
|
|
|||
|
|||
![]()
Pana nu vad copie dupa foaia pe care membrii Sfantului Sinod au semnat asa ceva nu stiu ce sa zic.
Referitor la preotii divortati care nu s-au recasatorit: Daca preoteasa insealata de duhuri rele a unui preot paroh a cerut divortul care e vina preotului paroh?Pentru ce sa isi piarda parohia si dreptul de a preda religia din acest motiv? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
cred ca se merge pe ideea ca cine nu e in stare sa-si tina in ordine propria casa, nu i se pot incredinta destinele/ vietile altora. tocmai pentru ca nu e vorba numai de teorie, ci si de practica.
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Adio flori ... | ioanna | Generalitati | 25 | 02.07.2013 13:01:21 |
Sfaturi pentru cei divortati! | viviana | Nunta | 14 | 11.08.2012 20:35:15 |
Lasa darul tau acolo inaintea altarului | clementia | Generalitati | 24 | 28.03.2012 14:14:10 |
cum sa spun ? | odi_groza | Pocainta | 22 | 11.09.2010 15:04:18 |
|