Citat:
În prealabil postat de konijiro
Un elev care are deja sansa unei educatii gimnaziale sau liceale in Occident va ramane probabil acolo si pentru facultate.
Facultatile de care vorbesti nu sunt dificile neaparat datorita nivelului inalt, ci pentru ca se predau multe lucruri invechite, care nu se aplica in piata muncii, si nivelul de incurajare a creativitatii este scazut. Intr-adevar, producem "varfuri" (as spune ca apar mai degraba in ciuda sistemului decat datorita lui), dar uite, in 2009 sau 2008, in top 500 al universitatilor europene nu gasim nici o universitate romaneasca. Calatorind mai in toata lumea, am vazut infrastructura si tehnologie impresionante, care in Romania nu isi vor gasi locul in urmatorii 50 de ani, construite de ingineri care nu au calcat prin vreo universitate romaneasca. Rezultatele vorbesc.
Parerea mea este ca traim intr-o lume in care specializarile sunt din ce in ce mai importante, si ideea ca scoala trebuie sa creeze oameni care stiu de toate tine de istorie. E discutabil daca e un lucru bun sau rau (ma infior cand ma lovesc de ignoranta unor elevi de liceu, care nu au idee ce e aia Scoala Ardeleana, de exemplu), dar, pana la urma, scoala trebuie sa se "muleze" pe realitatile vietii de adult.
Asta evident doar pentru tine, si asta pentru ca nu te uiti un pic in jurul tau. Vei fi surprins.
|
Esti confuz rau, una zice el si alta raspunzi tu. Reciteste ambele mesaje daca nu crezi.
Scoala
trebuie sa? Ia uite, a început materia neînsufletita sa aiba opinii.
Domnule fara suflet, de ce îti pasa asa mult de niste saci de atomi?
De ce faci apologia iubirii de semeni (pe celalalt topic) daca viata e un fenomen chimic?
Iar ateismul mai are mult pâna sa aiba un cuvânt de spus în România, sondajele o dovedesc:
http://www.ziare.com/actual/social/0...planeta-672822